Eliteserien 2022: Tromsø IL - Haugesund FK

Etter tre uker spillefri tok TIL imot Haugesund søndag, i den siste hjemmekampen før kunstgresset på Alfheim skal skiftes.

Det var bortelaget som festet et lite grep om kampen de første tjue minuttene, uten at noen av lagene skapte målsjanser. Når sjansen først kom var den av det store slaget, men Jostein Gundersens heading traff tverrliggeren. TIL fortsatte å styre kampen, og etter en havtime var det August Mikkelsens tur til til å treffe tverrliggeren. Også Jasse Tuominen hadde to gode muligheter, men uttellingen manglet for Gutan.

TIL og Lasse Nilsen ropte på straffe like før pause, men det var i stedet gjestene som fikk straffe to minutter ut i andre omgang da Christophe Psyche felte Mads Sande. Dommer Ole Hobber Nilsen pekte på straffemerket, til tross for protester fra TIL-spillerne. Jakob Haugaard var på det ikke altfor gode skuddet til Alioune Ndour, men ballen gikk i mål.

TIL fortsatte å kjøre kampen etter scoringen og både Ruben Yttergård Jenssen og Jostein Gundersen hadde store muligheter til å utlikne. Ett minutt før slutt skulle den fortjente utlikningen komme. Lasse Nilsen dukket opp på bakerste stolpe og berget et meget fortjent poeng for TIL, i en kamp Gutan burde ha vunnet.

TILs neste kamp er i cupen borte mot Skjervøy onsdag. Neste seriekamp er borte mot Sandefjord kommende helg.

TILs beste var Lasse Nilsen.      Dommer var Ole Hobber Nilsen. 
Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø.

Del dette: