Eliteserien 2022: Tromsø IL - Bodø/Glimt

1) Fullt hus!

Lange køer utenfor stadion med snaut en time igjen til kampstart, fortalte at vi var i ferd med å bevitne en helt spesiell kveld.

For første gang siden 2011 var Alfheim utsolgt i en seriekamp, og det attpåtil flere dager før oppgjøret skulle spilles.

Folk tok oppfordringen om å komme tidlig på alvor, og det ble ikke den voldsomme køa inn mot kampstart som man kunne fryktet.

På tribunen hadde Forza Tromsø lovet et voldsomt leven, og det ble det fra start. Tifo over midten av tribunen var med å skape en kul ramme. Spesielt etter at det kom frem at «Glimt-supportere» hadde forsøkt å sabotere supporterklubbens forberedelser med et innbrudd på Alfheim natt til søndag.

2) Scoret selvsagt mot klubben som eier han

Knapt 13 minutter var spilt, da det som var skrevet i stjernene, skjedde. Det hadde knapt vært tilløp til noe som kunne likne en mulighet, da August Mikkelsen fikk ballen mellom Glimts forsvar- og midtbanerekke. Han spilte den videre på helt perfekt vis, til ingen andre enn Lasse Nordås.

Spissen som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt gjorde ingen feil alene med Nikita Haikin. Han sendte ballen kontrollert inn i det første hjørnet, og Alfheim eksploderte av glede.

Selv ble han omringet av jublende medspillere, men virket selv litt overrasket og avmålt i feiringen. Nordås timet sitt første TIL-mål perfekt.

August Mikkelsen.

Frisparket fra 19 meter gikk så langt opp i krysset som det går an. Et prosjektil for evigheten fra Reinen-gutten. Har du ikke sett målet, finn det, og sett det på reprise.

4) Runar Espejord

Tromsøværingen kom hjem som spiss for et Glimt-lag som både spiller i Europa og sikter mot toppen i Eliteserien. Det gikk fryktelig galt både for Espejord og Glimt denne kvelden.

Han ble skadet mot PSV Eindhoven torsdag kveld, og måtte av relativt tidlig. Derfor var det overraskende at han startet mot TIL på et Glimt-lag som ikke byttet en eneste spiller.

På Alfheim var Espejord omtrent usynlig i de 45 minuttene han fikk spille, før han ble byttet ut. Buet ut av sitt gamle hjemmepublikum ble han og Glimt sendt hjem som slakt•

TILs beste var August Mikkelsen.                 Dommer:Tom Harald Hagen. Brandval  IL

 Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde Itromsø

 

 

 

Del dette: