Eliteserien 2022: Tromsø IL - Aalesund FK

TIL tok imot Aalesund hjemme til sesongens siste kamp på Alfheim søndag. TIL kunne kapre femteplassen dersom alt gikk deres vei, og Gutan tok ledelsen allerede etter elleve minutter. En svak klarering av bortelaget ga Warren Kamanzi muligheten til å klinke inn 1–0 med venstrefoten. Lasse Nordås burde headet inn 2–0 i det 18. minutt, men i stedet utliknet Aalesund like etterpå. Målscorer var Torbjørn Kallevåg.

Ti minutter før pause hadde gjestene snudd kampen, og det var en gammel TIL-kjenning som sto for scoringene. Ebiye Moses satt et innlegg fra høyre enkelt i mål bak Jakob Haugaard, og dermed gikk AaFK til pause med ledelse.

TIL tok styringen etter pause, men slet med å skape målsjanser. Fem minutter før slutt kom imidlertid den fortjente utlikningen. Warren Kamanzi slo et spektakulært «Rabona-innlegg», og August Mikkelsen satt inn 2–2, som også ble sluttresultatet. En scoring til for TIL hadde gitt femteplass for TIL, som til slutt ble nummer syv.

TILs beste var Warren Kamazi.      Dommer var Rohit Saggi.