Eliteserien 2022: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Et TIL-lag som fortsatt jaktet på sesongens første borteseier, tok turen til Drammen søndag for å møte Strømsgodset på bortebane. TIL kunne med seier passere hjemmelaget på tabellen, men hjemmelaget startet best. Jonatan Braut Brunes fikk en stor mulighet allerede etter fem minutter, men Jacob Haugaard reddet. Samme mann headet imidlertid hjemmelaget i ledelsen ikke lenge etterpå. Like etterpå var Stenevik nær ved å doble ledelsen, mot et TIL-lag som ikke virket påskrud

TIL klarte etter hvert å løfte seg litt, men det var fortsatt Godset som skapte mest. Christophe Psyche var nær ved å score et spektakulært selvmål, men i stedet var det August Mikkelsen som satt inn utlikningen etter en strålende enkeltmannsprestasjon.

Gutan startet den andre omgangen bedre enn den forrige, og Lasse Nordås hadde en brukbar mulighet etter få minutter. Hjemmelaget var likevel langt nærmere scoring da Lars Villsvik traff tverliggeren etter ti minutter. Andre omgang ble en jevnspilt affære, der TIL kanskje hadde et lite spillemessig overtak. Og fem minutter før slutt skulle scoringen som sørget for sesongens første borteseier komme. Runar Norheims skudd ble reddet, men Eric Kitolano satt returen i mål.

TILs neste kamp er hjemme mot Odd kommende lørdag.

TILs beste var Jakob Haugaard.    Dommer var Tore Hansen

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde Itromsø

Del dette: