Eliteserien 2022: Rosenborg BK - Tromsø IL

Det var en jevn start på kampen lørdag kveld på Lerkendal og Eric Kitolano hadde to gode muligheter, en på hodet og en med bena, men begge avslutningene gikk på feil side av stengene.

Så i 38. minutt glapp det for TIL. En rekkefeil i forsvaret som startet ved Anders Jenssen, gjorde at RBK kom seg gjennom, og etter en siste blokk av Jostein Gundersen, hadde Victor Jensen tatt løpet inn i boks og trillet trønderne i ledelsen.

Minuttet etterpå fikk «Kito» nok en kjempesjanse, men han hadde ikke finstilt siktet og blåste avslutningen fra like innenfor 16-meteren over mål.

Like før pausen sto det 2–0 etter at Gutan igjen sov i forsvaret. Erlend Dahl Reitan fikk gå uhindret opp på bakerste stolpe og enkelt heade in 2–0, som også sto seg til pause.

I pausen gjorde Gaute Helstrup grep og gjorde to bytter; Jasse Tuominen og Warren Kamanzi kom inn for Kent-Are Antonsen og Christophe Psyché.

TIL kom til en rekke sjanser tidlig i omgangen, men verken Mikkelsen eller Tuominen fikk ordentlig dreis på avslutningene.

Det ble få sjanser utover omgangen og RBK skapte lite før en vakker frisparkscoring fra Pawel Chrupalla på overtid til 3–0.