Eliteserien 2022: Molde - Tromsø IL

TIL møtte Molde på bortebane i eliteserien søndag. TIL tok ledelsen allerede etter sju minutter, da Eric Kitolano overlistet tidligere TIL-keeper Jacob Karlstrøm med et skudd fra drøyt seksten meter. TIL hadde bra kontroll på kampen i minuttene etter scoringen, men på seks minutter skulle alt snu på Aker stadin. Først løp Erling Knudtzon gjennom TIL-frorsvaret og satt inn utligningen, før Martin Linnes fikk stå alene på bakerste stolpe, der han sendte hjemmelaget i ledelsen.

Kitolano var svært nær ved å utligne for TIL, mens kun en strålende redning av Jacob Haugaard hindret David Fofana fra å øke ledelen på overtid i første omgang. Det spilte ingen stor rolle, for like etterpå lyktes Fofana, og Molde kunne dermed gå til pause to mål foran.

På stillingen 3–1 var det fortsatt muligheter for TIL, men Molde punkterte kampen i løpet av to minutter etter hvilen. Først satte kampens store spiller Fofana inn 4–1, før Markus Kaasa økte til 5–1 minuttet etterpå. Det ble dermed et stygt tap for Gaute Helstrups lag, som med kun to seire ligger utsatt til på tabellen.

TILs neste kamp er hjemme mot Strømsgodset kommende søndag, på et Alfheim med nylagt kunstgress.