Eliteserien 2022: Lillestrøm SK - Tromsø IL

1) Klarer ikke å vinne borte

Endelig borteseier, holdt vi på å skrive her. Men TIL mistet seieren på overtid, da keeper Mads Hedenstad Christiansen scoret etter en dødball. Er det mulig? TIL klarer ikke å vinne på bortebane i år. 0–6–3 er fasit etter visitten på Åråsen.

Et kompakt og ballsikkert TIL-lag lot ikke Lillestrøm slippe til sjanser før pause. TIL skapte heller ikke all verden, men i det 36. minutt fikk «Gutan» scoring.

Litt skrått i feltet mottok Kitolano ballen fra Mikkelsen, vendte rundt og plasserte den nydelig i krysset.

Lillestrøm skapte et visst trykk, men Mikkelsen hadde så to sjanser til å (nesten) drepe kampen i det 60. og 63 minutt, men keeper avverget begge ganger.

På overtid ble det masse kok banen og tribunen da Kamanzi måtte legge seg ned med en skade et par ganger, før Lillestrøm utliknet nesten fire minutter på overtid. Fryktelig bittert.

2) Vikarene Vik og Rismo leverte

Jørgen Vik og Ola Rismo ledet TIL på Åråsen, ettersom Gaute Helstrup måtte sone en kamp. Som kjent fikk han rødt kort mot Kristiansund onsdag. Helstrup fulgte laget sitt fra tribunen på Åråsen.

Og vi får si at vikarene leverte

Isolert sett er ett poeng mot et gulljagende Lillestrøm er meget sterkt.

3) Jasse Tuominen

Jasse Tuominen fikk sjansen fra start, og nok en gang måtte finnen gå målløs av banen. Spissen leverte en OK kamp og kunne med litt mer hell fått med seg målpoeng.

Han tok med seg ballen forbi en Obgu med en lekker detalj i det 26. minutt, fyrte løs fra 20 meter. Det var trykk i skuddet, men det gikk rett på keeper. Returen klarte akkurat ikke Eric Kitolano å nå frem på.

Etter en drøy halvtime stjal han ballen fra Colin Rösler og så ut til å ha klare bane rett på mål, men dessverre fikk ballen en lei sprett og angrepet rant ut i sanden.

4) Start-debut for Kamanzi

Lasse Nilsen var suspendert (fire gule kort) i dette oppgjøret. Dermed fikk Warren Kamanzi sin første eliteseriekamp fra start.

Han gjorde et par litt enkle feil i starten, men spilte seg fint inn i det og fikk vist sin enorme fart flere ganger.

5) Poteten Antonsen

Egentlig vil han ikke være det, men Kent-Are Antonsen må fortsatt finne seg i å være en slags potet i dette TIL-laget. Etter å ha startet et par kamper på benken, kom Antonsen inn som venstre stopper i skadefraværet til Jostein Gundersen.

Balsfjordingen spilte en meget solid kamp

Før kampen var «Gutan» på 13.-plass med 17 poeng. Nå er de på kvalikplass med 18 poeng ...