Eliteserien 2022: Kristiansund BK - Tromsø IL

Etter kun 19 sekunder kom Ebiye Moses alene igjennom med keeper, men fikk en dårlig touch og avslutningen trillet på feil side av mål. En eventyrlig mulighet til å gå rett i ledelse mot tabelljumboen.

Ny eventyrlig mulighet etter 10 minutter fra samme mann. Denne gang i stolpen og ut!

Så etter 18 minutter satt den endelig. August Mikkelsen dro av noen spillere i KBK-spillere i feltet, dyttet ut til Niklas Vesterlund, fikk ballen tilbake og fra cirka 14 meter curlet han ballen nydelig i lengste hjørnet via tuppene til Sean McDermott og i mål. Hans andre for sesongen, kun dager etter hans første nettkjenning for sesongen hjemme mot Sandefjord.

Mikkelsen ble spilt fri av Moses etter 35 minutter, men McDermott rykket ut, gjorde seg stor og fikk avverget.

KBK hadde et par cornere, men TIL reddet greit unna og kunne dermed gå til pause med ledelse.

TIL åpnet bra i 2. og gikk rett i angrep, men Niklas Vesterlunds innlegg langs bakken, klarte ingen spillere i boksen å få på mål.

Etter sjansen kom KBK mer og mer med i kampen og la et press på Gutan.

Et langskudd hardt, men rett på mål, holdt på å gå inn. Danske Jakob Haugaard fikk en hånd på den og avverget.

Etter et sterkt press imot gjorde Gutan dobbeltbytte etter like etter timen spilt. da Touminen og Antonsen kom inn for Moses og Kitolano.

Feberredning fra Haugaard etter 80 minutter da han nærmest plukket opp en KBK-avslutning fra skrått hold med retning krysset.

I 84. minutt headet Jostein Gundersen mot mål, men en feberredning fra KBK-keeper McDermott hindret 0–2.

Kampens sist ordinære spilleminutt fikk KBK en enorm mulighet til å utligne til 1–1, men avslutningen gikk over mål fra kloss hold!

På overtid fikk de straffe, da Anders Jenssen som Bendik Bye satte inn sikkert til 1–1 tre minutter på overtid.

Da fløytesignalet gikk få minutter senere endte det med kaos på banen og et rødt kort til TIL-trener Gaute Helstrup.

TILs beste var Jacob Haugård.      Dommer var Kai Erik Steen fra Østsiden, Askøy.