Eliteserien 2022: HamKam - Tromsø IL

TIL tok turen til Hamar søndag kveld for å møte Ham/Kam i sesongens nest siste serierunde. TIL avslutter sesongen med hjemmekamp mot Aalesund førstkommende søndag. I en relativt hendelsesfattig første omgang, var det Ham/Kam som var nærmest scoring. Jakob Haugaard reddet imidlertid skuddet fra Onsrud etter tjue minutter. August Mikkelsen hadde et godt skuddforsøk fra distanse for TIL men ellers var det et bedagelig tempo i en kamp der ingen av lagene hadde noe annet enn plasseringer å spille for, og det var målløst til pause.

Ti minutter ut i andre omgang kom den første scoringen, og det var ikke ufortjent at det var hjemmelaget som tok ledelsen. Haugaard reddet skuddet fra Markus Pedersen, men Amin Nouri satt returen i mål. TIL skapte lite, men har uansett en Eric Kitolano som scorer på bestilling. Lasse Nilsen kom seg forbi, slo et perfekt innlegg og Kitolano kunne enkelt heade inn utlikningen.

Og et effektivt TIL-lag var ikke fornøyd med kun ett poeng. Innbytter Lasse Nordås vendte på flott vis, og banket inn 2–1. Dermed kunne TIL juble for sin andre borteseier for sesongen. Gutan er nummer sju før siste runde, to poeng bak Odd og VIF på plassene foran.

TILs beste Eric Kitolano.        Dommer Tommy Skjerven, Kaupanger IL.