Eliteserien 2022: Aalesund FK - Tromsø IL

TIL møtte Aalesund på bortebane andre påskedag i den tredje serierunden av årets eliteserie. Begge lag stod med tre poeng foran møtet på Color Line Stadion.

Etter en rolig start på kampen tok hjemmelaget ledelsen etter atten minutter. TIL-keeper Jacob Haugaard mislyktes i forsøket med å spille til Ruben Yttergård Jenssen. Ballen endte etter hvert hos Sigurd Haugen, som banket ballen i hjørnet fra seksten meter.

Ebiye Moses hadde to gode muligheter til å utligne for TIL, mens kun en strålende redning fra Haugaard hindret Aalesund fra å doble ledelsen.

TIL tok tak i kampen etter pause, og fikk utligningen på et strålende langskudd fra Sakarias Opsahl etter seks minutter. TIL styrte det meste av spillet, men med drøye tjue minutter igjen ga Jostein Gudersen bort ballen på mditbanen. Haugen ble spilt i gjennom og sendte Aalesund tilbake i ledelsen med sin andre scoring. Innbytter Eric Kitolano var uhyre nær en utligning, men Grytebust reddet headingen på mesterlig vis.

Jostein Gundersen ble flyttet fram på topp de siste minuttene, og det skulle betale seg for TIL. En annen innbytter, Felix Winther, slo inn og Gundersen berget ett poeng med sin heading.

TILs beste var Sakarias Opsahl.       Dommer var Marius Lien fra Fossum IF

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø

Del dette: