Cup NM 1.runde 2022: Ishavsbyen - Tromsø IL

TIL startet årets norgesmesterskap med en tur over Tromsøbrua for å møte fjerdedivisjonslaget Ishavsbyen. Ingen av spillerne som startet mot Bodø/Glimt sist var å finne i Gaute Helstrups startoppstilling, uten at det bidro til å gjøre nivåforskjellen mindre synlig.

Jasse Touminen scoret tre mål før pause, i en omgang TIL dominerte fullstendig. Tre scoringer av Runar Norheim og en av Warren Kamanzi sørget for at det stod 6–0 til pause.

TIL satt inn Eric Kitolano, Niklas Vesterlund, Ebiye Moses og Sakarias Opsahl i pausen, men «Byen» klarte å tette bedre igjen enn i den første omgangen. Tjue minutter før slutt økte imidlertid Zyen Jones til 7–0 for Gutan. Like etterpå banket Norheim inn 8–0 til TIL, hans tredje scoring for dagen.

Det ble altså et svært komfortabelt cupavansement for TIL, men ingen ny rekord når det kommer til seiersmargin. Den ble satt i første runde i fjor, da TIL slo Skånland   11–0.

Neste kamp for TIL er hjemme mot serieleder Viking kommende søndag.

TILs beste var Jasse Tuominen.   Kristian Kristiansen Bakkeby IK.