Eliteserien 2021: Viking - Tromsø IL

1) Helstrups bursdagsgave

Gaute Helstrup fylte 45 år lørdag. Dagen ble brukt på å reise fra Tromsø, via Bergen, til Stavanger. Der brukte TILs trener kvelden på å forberede seg til det som skulle skje søndag klokken 15.00.

Der ventet nemlig Viking på den store og flotte arenaen i Jåttåvågen, mellom Stavanger og Sandnes.

Starten ble annerledes enn hva TIL hadde hatt mot Bodø/Glimt og Molde. Ikke noe tidlig baklengsmål, men derimot en helt jevnspilt kamp mot et hjemmelag som bare tre dager tidligere hadde blitt ydmyket på Lerkendal med 0–5.

Viking, med nysignerte, og hjemvendte Zlatko Tripic, ble synlig mer frustrerte. Oftere enn det de 600 hjemmesupporterne satt pris på, ble pasningene brutt.

TIL på sin side måtte vente i 34 minutter på en skikkelig mulighet da August Mikkelsen fikk ballen av Moses Ebiye inne i Vikings 16-meter. Skuddet ble blokkert.

Mot slutten av omgangen løsnet spillet mer opp, og Viking burde tatt ledelsen. Men stillingen til pause var 0–0.

2) Tomas Totland

52 minutter og 25 sekunder var spilt da Tomas Totland scoret sitt første mål i Eliteserien. En god pasning fra Lasse Nilsen fant Moses Ebiye i Vikings bakrom. Han holdt i ballen, og fant Totland på motsatt side av 16-meteren.

Avslutningen var klinisk. Dermed gikk TIL opp i 1–0 på et meget gunstig tidspunkt av kampen. Minuttene etter klarte «Gutan» å stå imot et par farlige Viking-angrep, og holdt sågar på å gjøre 2–0.

3) Forsvarets revansj

Tre baklengs i Bodø. Tre på Alfheim mot Molde. Selv om motstanderne på papiret var vanskelige, var det ingen i TIL som syntes dette var spesielt holdbart.

Derfor var det gledelig for TIL å se at trioen Isak Helstad Amundsen, Anders Jenssen og Jostein Gundersen hadde fått strammet inn.

Og offensivt var det utover i andreomgang ufortjent at TIL ikke scoret både to og tre mål. Interessant var det også å merke seg at TIL turte å spille mot et stadig mer desperat Viking-lag.

I de seks tilleggsminuttene hadde Viking et par eventyrlige sjanser. Men TIL sto i mot, og tok tre poeng i Stavanger.

4) Nå kommer de «enkle» kampene

Sandefjord (24. mai), Strømsgodset (27. mai) og Sarpsborg 08 (30. mai) er de tre neste motstanderne for «Gutan». Etter å ha møtt Bodø/Glimt, Molde og Viking på rekke og rad i starten av sesongen, er det tre av de antatt svakere lagene i Eliteserien som venter.

Her bør TIL kjenne sin besøkelsestid, hvis sesongen ikke skal bli som årene før nedrykket i 2019. I tillegg vil TIL ha på plass de tre nye danske spillerne Niklas Vesterlund, Felix Vrede Winter og Joachim Rothmann, noe som vil bli gunstig i det tette kampprogrammet.

TILs beste var Tomas Olai Totland.           Dommer var Marius Hansen Grøtta fra Malmefjorden IL

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen       Kilde itromsø.