Eliteserien 2021: Vålerenga IF - Tromsø IL

Det sier TIL-spissen om å bli byttet ut etter drøye timen spill, til fordel for spisskollega Ebiye Moses. Da var stillinga 1–0 til Vålerenga, og TIL jaktet et utligningsmål.

Den jakta foregikk uten Espejord på banen. Tidligere har 25-åringen blitt byttet ut fordi han har slitt med å fullføre kamper, men det var ikke tilfelle denne gangen. 

– Ja, jeg var klar til å spille videre. Vi lå under, og det hadde vært godt å få en scoring. Det fikk jeg ikke 1. omgang, så det hadde vært gøy å være med å snu det, sier han.

– Ble du skuffet over at du ble tatt av?

– Ja, det ble jeg. Jeg så ikke den komme.

Slik svarer Helstrup

Konfrontert med uttalelsene til Espejord, svarer TIL-trener Gaute Helstrup følgende:

– Hehe, først og fremst liker jeg å høre det. Det er bra at han har mer i seg, og jeg synes han gjorde mye bra. Vi hadde bare lyst på friske bein, og både Kobra og Moses har sett bra ut. Vi hadde lyst å få dem i spill, sier treneren.

– Synes du Espejord så tung ut?

– Nei, jeg ville bare ha inn de gutta som jeg nevnte. Det var viktigst for oss. 

Svært nære drømmescoring

Espejords skuffelse er til å forstå. I 1. omgang var han blant TILs beste spillere, og var én centimeter unna årets første scoring og et drømmemål av de helt sjeldne.

Situasjonen oppsto på hjørnet av boksen, før spissen begynte å danse rundt med VIF-spillerne. Han avsluttet det hele med en nydelig avslutning, som først gikk i den ene stolpen, videre langs streken og til slutt i motsatt stolpe og ut av målet. 

– Hvordan er det å se at den ikke gikk inn?

– Det er så klart veldig kjedelig. Jeg følte jeg skapte den ut av ingenting. Men det er litt slik fotballen er. Det var vel i 2019 mot Ranheim at skuddet gikk stang-stang inn, mens det i dag gikk ut. Det er slik det er av og til. 

Han selv ønsker ikke å svare inngående om det hadde vært årets mål, men Helstrup er noe tydeligere i uttalelsen:

– Den hadde i hvert fall vært høyt der oppe, sier treneren. 

– Må se hva som passer best

Spissen er ennå den nederlandske klubbens eiendom, der TIL har han på lån ut sesongen. Hva som skjer i 2022 er ennå uvisst.

– Det er første gang jeg går inn i et overgangsvindu at jeg ikke har snøring på hva som skjer, sier Espejord.

– Frister det å spille videre i TIL?

– Ja, det frister alltid, så må jeg bare se hva som passer best for alle parter, svarer han, som ikke utelukker et videre utenlandseventyr.

– Det er de vurderingene vi må gjøre. For meg har det handlet om å lære seg og spille fotball på nytt, bygge seg opp og skaffe seg evner til å prestere på banen igjen. Det er den største utfordringen med å være skadet, det er å klare nettopp det. 
 

TILs beste var Runar Espejord
Dommer Sigurd Smehus Kringstad, IL Valde

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.

 

 

Del dette: