Eliteserien 2021: Tromsø IL - Vålerenga IF

1. Alfheim-marerittet fortsetter

27. oktober 2019. Da vant «Gutan» 4–2 mot Ranheim på Alfheim. Det er altså ett år, ni måneder og 19 dager siden forrige hjemmeseier i Eliteserien. Da Moses satte inn 1–0 virket det som at «Gutan» skulle greie endelig å vinne på Alfheim.

Men en glipp fra innbytter Vesterlund og Karlstrøm på halvdistanse var alt som skulle til for at VIF skulle få sin utlikning i det 75. minutt.

Ufortjent? Ja. 

2. Endelig satt den for Moses

TIL har en stund ønsket å hente Zdenek Ondrasek tilbake til Alfheim. Det er lett å forstå, for maken til sjansesløseri det var (nok en gang) på Alfheim i kveld.

Moses hadde sine sjanser, men traff ikke før han plutselig klarte å sette ballen i mål i andre omgang. Det var hans første scoring i serien siden 3–0-seieren mot Stabæk 14. juni. Men han burde scoret flere i kveld.

Moses har nå fem eliteseriemål for TIL denne sesongen.

Dessverre var Runar Espejord lite involvert etter innhoppet i det 74. minutt.

3. Det er dyrt å være fattig

På tribunen i kveld var en representant for MLS-klubben Chicago Fire for å se på Tomas Olai Totland. Etter det iTromsø vet er det flere klubber som er konkret interessert i den offensive backen, og det kan fort komme bud på ham.

Hadde TIL hatt økonomien i orden, ville det vært lettere å be klubber om å ryke og reise, men slik er det ikke.

SI verste fall må TIL selge, og det betyr selvsagt penger i banken, men en mulig større verdi om ett år eller to, går i så fall TIL glipp av. Det er dyrt å være fattig.

4. Derfor ventet Nilsen etter hodesmell

Lasse Nilsen og Henrik Bjørdal pådro seg hodesmeller da de kolliderte i en duell i første omgang.

Begge måtte få behandling og sys av TIL-lege Jorid Degerstrøm, ettersom VIF ikke hadde med lege nordover. Dermed ble TIL og VIF enige om å vente på Bjørdal, slik at begge kunne komme inn samtidig på banen. Litt merkelig å se Nilsen være klar i flere minutter før han kunne entre banen igjen.

5. Hvem fyller tomrommet etter Antonsen? 

Kent-Are Antonsen spiller bare to kamper til i år. Etter hjemmemøtet med Bodø/Glimt, skal menisken opereres.

Kanskje er det like greit. Balsfjordingen virket å være hemmet av skaden mot VIF i kveld. Men Antonsen kommer uansett til å bli savnet, og spørsmålet er om Sakarias Opsahl (eller noen andre) kan fylle tomrommet etter den viktige TIL-spilleren.

TILs beste var  Ebiye Moses.                                                               Dommer Marius Hansen Grøtta Malmefjorden.
Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.

Del dette: