Eliteserien 2021: Tromsø IL - Strømsgodset IF

1) Ondraseks sjansesløseri

«Kobra» kom tilbake til Tromsø i august, men hadde bare startet tre eliteseriekamper i TIL før dette oppgjøret. Han scoret i re-debuten på Lerkendal, men siden har han vært målløs.

Her er en liten «Ondrasek-watch»:

Det tok ikke mer enn tre minutter før han kom til en stor sjanse, men avslutningen ble nærmest reddet på streken av Godset.

Fem minutter senere var han «lynings» da Vesterlund brukte for lang tid og ikke fikk slått inn til ham. Og: Under minuttet senere fikk han igjen en sjanse i feltet, men ballen ble slått ut til corner av Godset-keeperen.

Etter 20 minutter la han inn til Totland, men sistnevnte skjøt ballen til måsen. To minutter senere var Ruben Yttergård Jenssen bare en skostørrelse unna å spille Ondrasek på blank goal.

Etter 51 minutter fikk han en god sjanse på nytt, men prøvde i stedet å finne Mikkelsen. Og da rant det hele ut i sanden. Seks minutter senere fikk han et innlegg, og valgte å heade ned mot Mikkelsen. Der burde han nok gått for scoring selv.

Etter 63 minutter ble han spilt igjennom, men skuddet ble for svakt. Og etter 65 minutter ble han byttet ut.

Det skjer alltid noe med Ondrasek på banen, men dessverre, dette var ikke hans kveld. Det er ikke rart at han er frustrert etter kun ett mål siden TIL-returen.

2) 30 poeng og plassen er berget

Moses gjorde det igjen. Scoret sitt åttende eliteseriemål og berget uavgjort for TIL.»Gutan» har nå 30 poeng og er fortsatt på 11.-plass i Eliteserien. Men det er ni poeng ned til Brann og Stabæk på 14.- og 15.-plass.

Fire serierunder gjenstår. Vi tør påstå: TIL har berget plassen i Eliteserien.

3) Gundersen-skade

Jostein Gundersen er en fast mann på venstresiden i TILs stoppertrio, men måtte melde pass til dette oppgjøret med en akilles-smell. Baklengsmålet kom i «Gundersens sone», etter at Kitolano mistet ballen og erstatteren Anders Jenssen ikke klarte å følge løpet til Johan Hove. Avslutningen var vel heller ikke umulig å ta for keeper Jacob Karlstrøm.

4) Brutt hjemmerekke

Før kampen hadde TIL tre hjemmeseiere på rad - mot Haugesund, Mjøndalen og Odd. Så kom denne uavgjortkampen mot Godset, og TIL er fortsatt et av de svakeste hjemmelagene i Eliteserien. Bare Stabæk og Mjøndalen har gjort det dårligere.

5) Så sprakk nullen

Seks timer og 42 minutter hadde «Gutan» holdt nullen før den sprakk i det 62. minutt søndag. La oss håpe det går minst like lag tid til neste gang nullen sprekker.

TILs beste var nok en gang August Mikkelsen.      Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.

Del dette: