Eliteserien 2021: Tromsø IL - Stabæk

1. Eliteserien også i 2022

Et poeng var nok. Nå er det offisielt: TIL spiller i Eliteserien også i 2022. Gutan har nå 32 poeng og det betyr at verken Stabæk, Mjøndalen eller Brann kan ta igjen TIL, som altså heller ikke risikerer å måtte spille kvalik.

2. Måltørken fortsetter

Runar Espejord lyktes heller ikke i sitt 16. forsøk denne sesongen. TIL-spissen har fortsatt ikke funnet veien til nettmaskene i år til tross for 869 minutter spilletid. Så er det store spørsmålet: Med to kamper igjen av årets sesong, vil Espejord score i 2021? Og ikke minst, fortsetter han i TIL etter sesongen. Kontrakten med nederlandske Heerenveen løper frem til neste sommer, men mye tyder på at Espejord blir værende i Tromsø.

3. Gautes kontrakt fornyes

Poenget gjør at Gaute Helstrups kontrakt fornyes automatisk og da er det i hvert fall klart at Helstrup fortsetter i trenerstolen også i 2022. Det er større usikkerhet rundt en del av spillerne på utgående kontrakter. Men nå kan TIL i hvert starte å planlegge neste år i større grad med avklart divisjonsstatus og trenerspørsmål.

4. Sååå nærme for Gundersen

Etter en durabelig kjedelig fotballkamp, var det kun centimeter fra scoring i kampens 65. minutt da Sakarias Opsahl slo i feltet og fant Jostein Gundersen som stusset videre – i stolpen og ut! Samme mann var frempå igjen like etterpå, men ballen ville ikke inn for Gundersen.

TILs beste var Casper Øyvann.       Dommer Tore Hansen fra Feda.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.       Kilde Itromsø.

 

 

Del dette: