Eliteserien 2021: Tromsø IL - Sarpsborg 08

Etter en relativt rolig start, eksploderte det på Alfheim. Et Sarpsborg-angrep endte med et innlegg fra TILs høyre side. Ballen havnet inne hos en Sarpsborg-spiller, som ble delvis hindret av Kent-Are Antonsen på vei inn mot TIL-keeper Jacob Karlstrøm.

Ballen ble avklart, men dommer Marius Hansen Grøtta fra Malmefjord blåste straffespark. Men ikke bare det. Han ga også rødt kort, men ikke til Antonsen.

Det fikk derimot stopperkollega Anders Jenssen. Etter noen sekunders diskusjon gikk Jenssen sakte av Alfheim-matta, uten å skjønne så mye mer enn noen av oss andre.

– Dommeren viste ut feil mann. Det var jeg som skulle hatt kort, hvis det er noe, sier Kent-Are Antonsen til Eurosport i pausen.

Straffen ble satt i mål, og noen minutter senere gikk Sarpsborg opp til 2–0. Dermed var i praksis kampen over.

Et TIL-lag på jakt etter årets første hjemmeseier tok imot Sarpsborg 08 på Alheim søndag. TIL fikk den første store målsjansen da Moses Ebiye var nær scoring på corner etter ti minutter. Like etterpå dømte dommeren straffe til Sarpsborg på det han mente var en holding av Anders Jenssen. Holding var det kanskje, men den sto Kent-Are Antonsen for og dommeren endte utrolig nok opp med å vise ut feil spiller. Straffen satt Ibrahima Kone i mål.

Et snaut kvarter senere doblet gjestene ledelsen. Målscorer var Jonathan Lindseth. To mål bak og med en mann mindre hadde dermed TIL et uhyre vanskelig utgangspunkt før andreomgangen.

På tross av utvisningen startet TIL andreomgangen bra, og skapte noen halvsjanser. Det så imidlertid aldri særlig sannsynlig ut at Gutan skulle få de nødvendige scoringene, og kampen ebbet ut med tomålsseier til bortelaget.

Nå venter en to ukers pause for Gutan, som møter Stabæk og tidligere TIL-kaptein Simen Wangberg på bortebane 14.juni.

TILs beste var Ruben Yttergård Jenssen.     Dommer var Marius Hansen Grøtta fra Malmefjord.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen       Kilde itromsø.