Eliteserien 2021: Tromsø IL - Mjøndalen

IL-Mjøndalen 1–0 (1–0)

TIL tok imot Mjøndalen på et vinterlig Alfheim søndag ettermiddag. TIL tok sin første hjemmeseier for sesongen i forrige hjemmekamp, men tapte klart i Molde sist. Mjøndalen på sin sin side tapte hele 7–0 borte mot Haugesund, og ville med tap se relativt fortapt ut sist på tabellen.

TIL tok kommandoen fra start, og var nær ved å ta ledelsen etter at Eric Kitolano tok seg inn i feltet med en sylfrekk tunnel. Mjøndalen fikk imidlertid såvidt ryddet unna.

Ikke lenge etterpå skulle likevel samme Kitolano både starte og avslutte et flott angrep. Midtbanespilleren headet inn et innlegg fra Tomas Olai Totland, og TIL tok en fortjent ledelse.

Mjøndalen kom litt mer med i kampen utover omgangen, men skapte lite eller ingenting. TIL hadde en stor mulighet til å sette inn 2–0 ved Totland like før pause, men det stod 1–0 ved halvtid.

Det skjedde lite de første tjue minuttene etter hvilen, før Ruben Yttergård Jenssen fikk en stor mulighet til å heade inn 2–0 i det 64.minutt. Mjøndalen maktet ikke skape en eneste skikkelig målsjanse, og dermed tok TIL tre svært kjærkomne poeng i bunnstriden.

TILs beste var Tomas Totland.           Dommer var   Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK
Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.