Eliteserien 2021: Tromsø IL - Brann

Etter stillingskrig de første 10 minuttene i bunnoppgjøret, var det TIL som fikk kampens første sjanse da et innlegg fra Tomas Totland fant Zdenek Ondrasek i feltet, men tsjekkerens heading var dessverre for Gutan ikke i nærheten av å treffe mål.

Like etterpå var Brann kun millimeter fra å gå opp i ledelsen da Petter Strand fikk avsluttet fra kloss hold, men en blokkering fra Anders Jenssen avverget den store muligheten.

Så etter 18 minutter eksploderte det på Alfheim da den unge danske Niklas Vesterlund forserte fremover, spilte vegg med Runar Espejord, som flikket tilbake til dansken. Fra like utenfor 16-meteren curlet dansken ballen i lengste hjørnet til ellevill jubel for hjemmefansen. 1–0 til TIL!

TIL var nære på igjen etter 40 minutter da Kitolano fant Ondrasek i feltet, men tsjekkerens heading strøk like over tverrliggeren.

Brann startet 2. omgang best, men TIL holdt unna for den første bølgen fra bergenserne.

Men i 70. minutt kom utlikningen da Brann-stopper Japhet Sery Larsen umarkert fikk dunke inn 1–1 etter en retur Gutan burde klarert og lagene var like langt.

I 83. minutt dro Eric Kitolano på et erlig raid, spilte videre til August Mikkelsen som fant Tomas Totland, men skuddet fra skrå vinkel gikk rett på Brann-keper Hannes Gill.

Med to minutter igjen å spille fikk Fredrik Pallesen Knudsen sitt andre gule kort for dagen og dermed marsjordre da han felte Eric Kitolano på vei igjennom.

Likevel holdt det ikke for TIL som måtte nøye seg med poengdeling og 1–1.

Årets første hjemmesier lar fortsatt vente på seg.

TILs beste var Niklas  Vesterlund.          Dommer var Svein Oddvar Moen, Haugar.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.