Eliteserien 2021: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Det endte til slutt med et 2-3-tap og skuffelse på Alfheim søndag kveld.

Ruben Yttergård Jenssen hadde for anledningen overlatt kapteinsbindet til Kent-Are Antonsen. En fin gest i det som er balsfjordværingens siste kamp før meniskoperasjonen som vil holde ham ute i seks måneder.

Selv valgte Yttergård Jenssen å presentere seg og sette tonen med en stempling på Ulrik Saltnes før minuttet var gått. Kanskje fordi det var så tidlig i kampen, så slapp TILs nummer 11 unna med tilsnakk.

August Mikkelsen med kampens første sjanse, men avslutningen ble for svak etter et fint samspill med Eric Kitolano. Noen minutter senere var det Erik Botheim som kom til en avslutning. Headingen fra god posisjon gikk over.

Nestemann til å vise seg frem, var Jacob Karlstrøm. Sisteskansen vartet opp med en solid redning da Ola Solbakken ble spilt gjennom. Han lå også på rett plass til rett tid da Amahl Pellegrino kom til avslutning like før pause.

Iskalde Kitolano

Ruben Yttergård Jenssen spilte frem August Mikkelsen. En vending og et taktskifte seinere var oppasser Hugo Vetlesen borte. Alfons Sampsted hang heller ikke med på løpet til Eric Kitolano, som enkelt ble spilt gjennom av Mikkelsen.

Alene med Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin, var Kitolano like frekk som han var elegant: Lobben seilte rolig i bue over keeper og i nettmaskene like foran bortesupporterne.

En drømmestart på andreomgang for «Gutan».

Scoringsshow

Ledelsen varte i ni minutter. Ola Solbakken fikk en tå på en pasning fra Karlstrøm. Før TIL-stopperne hadde fått med seg hva som skjedde, hadde Patrick Berg spilt gjennom Amahl Pellegrino, som satte inn 1–1.

Samme mann fikk like etterpå gult kort for en grisetakling på Lasse Nilsen.

På det påfølgende frisparket landet ballen i beina til Kitolano inne i feltet, men skuddet gikk i blokka og ut til corner. I etterkant av corneren fikk imidlertid målscoreren en ny sjanse. Fra siden av feltet serverte ham Glimt-utleide Isak Helstad Amundsen, som sendte TIL tilbake i ledelsen fra kloss hold.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare. 126 sekunder seinere banket Saltnes inn utlikningen. 2–2 etter noen hektiske minutter.

Kalddusj

Botheim forsøkte seg med en ny heading knappe syv minutter før slutt, men heller ikke denne gangen traff spissen mellom stengene.

Det gjorde imidlertid Saltnes, som tre minutter før full tid styrte inn et innlegg fra Pellegrino.

Dermed endte det i skuffelse for et TIL-lag som mistet ledelsen to ganger.

Og på toppen av det hele, tapte Molde mot Kristiansund, slik at Glimt overtok tabelltoppen i Eliteserien. Heldigvis for TIL tapte både Mjøndalen og Brann, to av lagene bak TIL, på lørdag.

TILs beste var Kent Are Antonsen.                       Dommer var Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.