Eliteserien 2021: Strømsgodset IF - Tromsø IL

TIL var hardt presset i første halvdel av første omgang, men en god Karlstrøm avverget både en, to og tre scoringer. «Gutan» fant litt mer ut av det etter hvert i omgangen og kom seg til noen skuddmuligheter.

Virkelig farlig skulle det bli syv minutter før pause. TIL utnyttet en surr fra Godset i de bakre rekker. Ruben Yttergård Jenssen spilte fri en ledig Eric Kitolano som plasserte ballen i mål bak keeper Viljar Myhra.

Rett etter TILs trippelbytte, fikk Godset uttelling da de utnyttet en ballmist fra Mikkelsen. 1–1 bør TIL være mest fornøyd med.

TIL børsen (1–10):

Jacob Karlstrøm 7

TILs supermann i kveld. Flere gode redninger før hvilen, blant annet fra Friday og en dobbeltsjanse. Ny kjemperedning etter 59 minutter. Uten sjanse på Godsets scoring.

Isak Helstad Amundsen 4

Merkelig klarering med hodet etter 20 minutter som ga dobbeltsjanse til Godset. Brukte noen ganger for lang tid og mistet ballen.

Anders Jenssen 4

Fikk kjørt seg mot kvikke angripere som løp i bakrom. Satte inn noen solide taklinger. Ikke patent spill før Godset gjorde 1–1.

Kent-Are Antonsen 5uViktig med Antonsens rutine der bak. Gikk tom i andre omgang. Testet Balsfjord-slegga – uten resultat.

Tomas Olai Totland 5

Fikk ikke helt dreis på innleggene fra gode posisjoner før pause. I andre omgang la han pent inn til Moses, men han tok ikke vare på sjansen.

Daniel Berntsen 4

Ikke veldig synlig før hvilen, men mer med i andre omgang. Var han heldig som ikke fikk straffe mot seg etter 59 minutter? Byttet ut.

Ruben Yttergård Jenssen 5

Ropte og ga beskjeder til et lag som slet i starten av første omgang. Etter hvert nyttet det. Fin assist til Kitolanos scoring.

Eric Kitolano 6

Var klinisk og fikk plassert ballen forbi keeper på sin store sjanse i første omgang. Var den som presset frem feilen til sjansen. Hadde ellers en del gode tendenser, men presisjonen manglet.

Lasse Nilsen 4

Litt «hawaii»-tendenser på Nilsen i andre omgang. Satte press på Karlstrøm med dårlig tilbakespill og prøvde å stoppe farlig kontring med å slenge seg rundt halsen på motspiller. Fikk ikke utnyttet farten på venstrekanten.

August Mikkelsen 3

For enkle balltap og det meste ble bare rør. Mistet ballen før 1–1. Godt returløp, og takling, tidlig i andre omgang. Fint samspill med Totland som skapte god sjanse for Moses etter hvilen.

Moses Ebiye 5

8KFrisk og aktiv i spissrollen. Ikke redd for å fyre løs fra distanse. Men gjorde av og til noen rare valg. Headet utenfor på en bra mulighet i det 64. minutt.

Niklas VesterlundInn for Nilsen i det 70 min.

Spilte høyre vingback. Ikke helt med i en innleggssituasjon.

Felix Vrede Winther

Inn for Berntsen i det 70. min. Prøvde noen fikse løsninger, men lyktes ikke. Gult kort.

Joachim Rothmann

Inn for Moses i det 70 min. Anonym.

Casper Øyvann

Inn for Antonsen i det 77. min. Kom akkurat først i en løpeduell på overtid.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.                Dommer: Sivert Øksnes Amland (Fana Fotball)

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen       Kilde itromsø.