Eliteserien 2021: Sarpsborg 08 - Tromsø IL

SARPSBORG STADION (Nordlys.no): Tromsø ILs siste bortekamp for sesongen kan beskrives som en sterk lagprestasjon, etter å ha dratt i land seieren etter et tett og jevnspilt kamp i Sarpsborg. Etter kampslutt var det målvakt Jacob Karlstrøm som var det heteste navnet i pressesonen, men det var ikke fordi han holdt nullen i andre kamp på rad eller nærmer seg en overgang til Molde FK.

Han ble nemlig en særdeles upopulær mann på Sarpsborg stadion utover i kampen, etter at han gjentatte ganger fikk frispark da hjemmelagets spillere var aggressiv og forsøkte å presse ham da TIL spilte seg ut bakfra. Den siste halvtimen av kampen mottok han pipekonsert hver gang han var borti ballen, men det tar han selv med stoisk ro.

– Det er bare gøy at det blir litt piping og litt sånn ... De var litt teit på slutten vil jeg si, jeg fikk noen frispark som var klare, som de klaget på. De presset ganske hardt i dag, og det er greit at de tar i, men de kan jo ikke klage på frispark når de er på etterskudd, forklarer målvakten.

De (supporterne) ropte bak der og var ivrige, men sånn er fotballen, det er bare sånn det er. Det var en grei kamp i dag av hele laget, en fin førsteomgang og så en litt oppjaget andreomgang, men det var solid gjennomført. Vi fightet bra og tar en solid seier.

Runar Espejord mener pipekonserten Karlstrøm fikk var ufortjent, og tar lagkameraten i forsvar. 

– Han fikk seg litt juling i dag, men det må bare bli sånn når de (Sarpsborg-spillerne) løper inn i keeperen gang på gang. Han er god med ballen, så det var kanskje en plan fra de, sier TIL-spissen.

Mye tyder på at egenproduserte Karlstrøm spilte sin nest siste TIL-kamp søndag, i hvert fall i denne omgang. Han har vært linket til Molde den siste tiden, og det er forventet at klubbene kommer til en enighet om en overgang i løpet av de nærmeste dagene.

– Hvordan var det å spille sin siste TIL-kamp på bortebane?

– Ha-ha, det er ikke helt avgjort, sier Karlstrøm. 

Helt avgjort er det ikke, men Nordlys kjenner til at det kan komme en avklaring rundt 24-åringen i nær fremtid – og at han fortsetter karrieren i Molde. 

– Det er ikke så mye nytt å si, egentlig. De (klubbene) skal bli enige og vi skal bli enige, men du må spørre Lars Petter om de tingene. Det er mange faktorer som spiller inn, så vi får se. Jeg har hatt fokus på kampen i dag og siste serierunde, sier Karlstrøm.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.             Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.     Kilde Nordlys.

Del dette: