Eliteserien 2021: Molde - Tromsø IL

1. Hvorfor startet ikke Ondrasek?

Den tsjekkiske spissen har kun startet en kamp for Gutan, i 1–1-kampen hjemme mot Brann, siden han kom «hjem» til Tromsø. Da startet han i tospann med Runar Espejord, men han har siden da blitt henvist til benken.

Til og med lagets toppscoer, Ebiye Moses, fikk ikke starte. Han var ikke engang med til Molde.

Så er det noe som heter «never change a winning team» og det er det Gaute Helstrup har gjort ettersom han i seirene borte mot Lillestrøm og hjemme mot Haugesund, har startet med samme ellevere. De samme 11 som også mønstre gressmatta på Aker Stadion.

2. Trippelbyttet

Det er ikke ofte TIL gjør trippelbytter, men i 67. minutt skjedde akkurat det da Christophe Psyché, Runar Espejord og Sakarias Opsahl ble erstattet av henholdsvis Anders Jenssen, Zdenek Ondrasek og Daniel Berntsen. Det holdt på å gi umiddelbar effekt da Ondrasek i 69. minutt brukte sin styrkte i luftrommet og vant ballen så den havnet hos August Mikkelsen, som smelte til. Kun en Molde-blokk hindret 1–1 eller en enorm sjanse for TIL.

Samme var tilfellet i 77. minutt da Daniel Berntsen skrudde et frispark inn i felte der Anders Jenssen ruvet høyest, stanget mot mål, men traff noen få centimetere på feil side av stolpen.

3. Felt av forsvaret

Det virket uunngåelig at Molde kom til å score i starten av kampoen, men måten det skjedde på i 34. spilleminutt var under en hver kritikk. Først tapte Psyché to dueller på rappen og ballen havnet hos «Ohi», som var tre mot én, men dro seg forbi Yttergård Jenssen, Gundersen og Øyvann i feltet, før han fikk slått inn mot bakerste, der venstreback Kristoffer Haugen kunne trille ballen i eget mål. I så solid overtall burde og skulle Gutan ha gjort det bedre.

TIL-forsvaret var igjen passive på 2–0 mot slutten av kampen. 3–0 var også markeringsfeil.

4. Karlstrøms feberredning

Molde hadde et massivt press mot TIL i åpningen av kampen og dominerte fullstendig. I 31. minutt så det ut til at Ola Brynhildsen skulle sende en rakett i mål, men Jacob Karlstrøm fikk fingertuppene på og skuddet gikk videre i metallet og ut. Det var bare en av flere meget gode inngripener av den unge TIL-keeperen.

5. Hva nå?

Etter 3–0-tap er det bare å se fremover. TIL har to uhyre viktige hjemmekamper i vente. HJemme mot Mjøndalen 24. og Odd påfølgende onsdag (27. oktober). Det er kamper der Gutan bør ha gode muligheter til å sikre seg en god poengfangst. I det tette kampprogrammet skal de etter de kampene møte topplaget Kristiansund borte 30. oktober.

TILs beste var Eric Kitolano.                 Dommer var Svein Oddvar Moen fra SK Haugar.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.