Eliteserien 2021: Mjøndalen - Tromsø IL

To lag i svak form møttes til et skikkelig bunnoppgjør på Const Arena. TIL lå på kvalikplass og var uten seier på seks kamper, mens Mjøndalen lå plassen foran etter kun en seier på de siste elleve kampene. Gaute Helstrup valgte å fortsette med det samme laget som røk ut av cupen etter tap mot Alta for en uke siden.

Etter sjansefattige første drøye tjue minutter, tok TIL ledelsen i det 23.minutt. Et vakkert angrep ble avsluttet av Tomas Olai Totland. Både August Mikkelsen og Moses Ebiye hadde muligheter til å doble ledelsen, og det var fullt fortjent at Gutan ledet til pause.

Kun ett minutt var spilt av andre omgang da TIL doblet ledelsen etter nok et strålende angrep. August Mikkelsen avsluttet med venstrefoten nede i hjørnet, og akkurat da så det meget lyst ut for TIL. Fra det 52.minutt skulle imidlertid kampen skifte totalt karakter. Et massivt Mjøndalen-press endte med at Nikolas Walstad reduserte på corner. Presset fra hjemmelaget fortsatte og det var ikke overraskende da Kent Håvard Eriksen satt inn 2–2 sju minutter senere.

TIL fikk etterhvert bedre kontroll på kampen, men det så ut til å ende med ett poeng til hvert av lagene. På overtid fikk imidlertid innbytter Sakarias Opsahl ballen. Midtbanespilleren slo inn til Anders Jenssen, som sikret en uhyre viktig seier for TIL med sin heading.

TILs neste kamp er hjemme mot Vålerenga kommende helg.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.            Dommer Svein Oddvar Moen fra SK Haugar.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.