Eliteserien 2021: Kristiansund BK - Tromsø IL

1) Spissgrepet fra start

Runar Espejord satt hjemme i Tromsø med en hamstringskade. Det gjorde at man i utgangspunktet ville trodd at Zdenek Ondrasek fikk starte mot Kristiansund.

Slik ble det ikke. TIL-trener Gaute Helstrup valgte i stedet å sette inn Ebiye Moses fra start, sin første etter permisjonen på fem uker til Nigeria. På en stadion hvor TIL har tapt fire av fire kamper tidligere.

Og med tanke på at Kristiansund hadde tapt 0–5 i midtuken mot bunnlaget Mjøndalen, var det kanskje noe som trodde at TIL skulle ta tak umiddelbart.

Slik så det ikke ut tidlig i kampen. Kristiansund produserte sjansene, og det var ikke ufortjent da Liridon Kalludra sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare 18 minutter.

Duoen som har vært så bra for TIL de siste ukene. Og at det var Psyché som ble lurt gjør nok ekstra vondt for 33-åringen som har tilbrakt mange år i Kristiansund.

For Øyvann endte det med at han ble byttet ut til pause.

2) Overkjørt av gamle lagkamerater

I den situasjonen ble Christophe Psyche rundlurt på TILs venstre side, og Casper Øyvann var for sen inne foran mål da Kalludra dunket ballen i nettaket.

3) For en kanonkule!

Mye er skrevet om August Mikkelsen. Men målet han gjorde noen minutter før pause, vil havne inn på høydepunktslista til mange når 2021 skal oppsummeres.

I en periode da TIL hadde vært ganske ute av kampen, slo Mikkelsen til med et ellevilt skudd fra 25 meter. Tverrligger inn, og stadionet stilnet helt.

Kun jubelen fra TIL-spillere ute på banen og trenere og innbyttere på sidelinja hørtes. For dette er, som Helge Skog skrev i chatten underveis kampen, nesten som Nils Solstads cupfinalemål i 1986.

4) Spissgrepet i pausen

Ebiye Moses ble tatt av til fordel for Ondrasek før dommeren blåste i gang andre omgang.

Og Ondrasek kom langt mer med, enn tilfellet var med Ebiye, selv om sistnevnte var den som la igjen til Mikkelsens 1–1-mål. Som ikke akkurat var helt ferdigscoret.

Men med Ondrasek på banen, samt et par taktiske endringer, var TIL langt mer med enn før pause.

Og da det nesten var passert 70 minutter fikk han sjansen han hadde ventet på. Men headingen gikk over, og så nære var TIL en drømmeuke med tre seire på seks dager.

Likevel må 1–1 mot Kristiansund sies å være veldig godkjent, og hvis noen hadde sagt at Gutan skulle ta syv av ni poeng disse dagene ville «drømmeuke» vært mulig å bruke.

TIL er nå ni poeng foran kvalikplassen, med fem kamper igjen.

TILs beste var August Mikkelsen.     Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.