Eliteserien 2021: Haugesund FK - Tromsø IL

1. Mikkelsen ute – en halv førsteellever skadet

Før kampen var det store spørsmålet: Blir August Mikkelsen klar? 20-åringen har vært TILs beste så langt i år, men fikk seg en smell i kampen mot Kristiansund onsdag og måtte byttes ut.

Men selv om Mikkelsen ble med troppen til Haugesund, ble han ikke klar i tide og var ikke engang meldt inn som innbytter.

Det betyr at TIL manglet potensielt seks i en startellever her i Haugesund: Lasse Nilsen, Jostein Gundersen, August Mikkelsen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Runar Espejord og Eric Kitolano.

Mot Haugesund pådro attpåtil Adam Örn Arnarson seg en smell og måtte ut. Skadekrisen blir bare verre og verre.

2. Poengsnittet tilsier nedrykk

I skrivende stund er TIL på 13.-plass i Eliteserien – noe som akkurat gir fornyet kontrakt. Men tabellen lyver, fordi det er så mange lag med hengekamper.

3. Spissfloken som må løses

TIL har nå angripere som er friske, men som ikke scorer (Moses Ebiye) eller er gode nok (Joachim Rothmann) og som er skadet (Runar Espejord, Mikael Norø Ingebrigtsen og August Mikkelsen). De neste ukene må noen viktige avgjørelser tas. 

Aller først: Moses Ebiye har scoret fire mål, noe som slett ikke er så verst. Men han har likevel gått målløs av banen i ni av 11 oppgjør denne sesongen.

Problemet er at den innleide spissen Rothmann ikke har overbevist etter at han kom på lån på deadline day. TIL har muligheten til å sende ham hjem til Nordsjælland i sommer.

Og da er i så fall spørsmålet: Kan TIL få inn en annen angriper i sommer, som kan gi økt konkurranse til Moses?

På tribunen satt Alexander Søderlund – som er uten kontrakt. Kan TIL slå en telefon til ham?

Runar Espejord har vært skadet helt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt, men TIL ønsker likevel ha 25-åringen på lån ut sesongen – en avtale som kan bli klar kommende uke.

Totland er naturlig høyrebeint og har vært langt mindre effektiv der. Selv om 21-åringen spilte mye i den posisjon for Sogndal i fjor, så er det ingen tvil om at han trivdes langt bedre på høyresiden i TILs første kamper. Kanskje kan det være en idé å bruke Adam Örn Arnarson på venstresiden i stedet?

5. Opsahl tilbake fra start

Sakarias Opsahl startet sin første TIL-kamp denne sesongen etter at han kom på lån fra Vålerenga denne uken.

Opsahl – som var i TIL i hele 2020 – har spilt langt bedre før. Så får vi se om han kan bidra til å hjelpe «Gutan» ut av blindgaten de er i akkurat nå. Opsahl blir TIL-gutt på en permanent overgang når vinduet åpner 1. august.

TILs beste var Kent Are Antonsen.              Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.     Kilde itromsø
 

Del dette: