Eliteserien 2021: Brann - Tromsø IL

Et TIL-lag i poengnød gjestet Bergen og tabelljumbo Brann lørdag kveld. Brann hadde mye ballinnehav i starten av kampen, uten å skape målsjanser. TIL var nærmest scoring da Brann-keeper Håkon Opdal reddet Moses Ebiyes skudd med ansiktet(!).

I det nittende minutt tok TIL ledelsen etter et flott angrep med flere spillere involvert. Ruben Yttergård Jenssens skudd ble blokkert, men Kent- Are Antonsen banket ballen i mål.

Fem minutter før pause var Yttergård Jenssen nær ved å doble ledelsen, men headingen fra kort hold ble reddet. TIL så ut til å gå til pause med en fortjent ledelse, men på overtid utlignet Bamba for Brann etter en corner. Bittert for TIL og et svært ugunstig tidspunkt å få utligning imot.

Brann startet friskt etter pause, men TIL tok gradvis mer over og hadde en brukbar mulighet til å ta tilbake ledelsen etter en avslutning fra nærmest død vinkel fra Eric Kitolano. Halvveis i omgangen ble det for øvrig et lengre avbrekk etter det som så ut som en alvorlig skade på Branns Daniel Pedersen.

Begge lag hadde sine muligheter til å avgjøre kampen, og blant annet fikk TILs danske innbytter Niklas Vesterlund en stor mulighet. Avslutningen hans ble imidlertid altfor puslete. Dermed endte det 1–1 i bunnoppgjøret i Bergen, i en kamp der TIL var nærmest seieren.

TILs beste var Kent Are Antonsen.  Dommer: Mohammad Uslam.