Eliteserien 2021: Bodø/Glimt - Tromsø IL

1) Missen som kostet TIL dyrt

Bare drøye to minutter var spilt da TIL skapte sesongens første mulighet. Eric Kitolano ble ikke presset på rundt 20 meter. Han fant Lasse Nilsen på venstresiden, andværingen gikk til linja og la inn.

Foran mål ventet Gutans nye spiss. Og han gjorde alt rett. Kvittet seg med forsvarsspilleren, og kom alene inn mot første stolpe. Alt lå til rette for å score.

Bortsett fra at det ikke skjedde. Ebiye skjøt utenfor, og det skulle koste dyrt.

2 Mareritet

Snaue åtte minutter førte TIL an kampen. Det så tilsynelatende ikke så verst ut. Men så gikk alt galt de neste fem minuttene.

Først scoret Erik Botheim på en heading etter å ha slått Simen Wangberg-erstatter, Anders Jenssen, på hodet. Botheims femte mål i Eliteserien, hvorpå samtlige har vært mot TIL. Botheim, som kom til Bodø fra RBK, var forøvrig en spiller TIL vurderte tidligere i vinter.

Og da TIL-fansen ikke trodde det kunne bli verre, mistet hele TIL-laget grepet om Glimt igjen etter 12 minutter.

Ballen gikk som på et snøre forbi noen rødhvite statister. Til slutt spilte Sondre Brunstad Fet igjennom Ulrik Saltnes, som på sikkert vis satt ballen i mål til 2–0.

3) Runar Espejord

Skadekapitlet rundt TILs stjernespiss virker aldri til å ta slutt. De siste årene har dessverre for han, og TIL, vært preget av mye skader. Og den Heerenveen-utlånte spissen måtte ut allerede etter 32 minutter i serieåpningen.

Om det var en trykk i ankelen eller den velkjente lyskeskaden vites ikke i skrivende stund. Ifølge hovedtrener Gaute Helstrup var det snakk om «en kjenning». Uansett, kampene kommer tett. Torsdag venter Molde på Alfheim, søndag møter «Gutan» Viking i Stavanger. Og det gjenstår å se om TIL-profilen er klar til da.

4) Ingen trøst i spillemessig gode perioder

Totalt sett var ikke TILs opptreden rent spillemessig så ille den første timen av kampen. Men det er ingen trøst, når TIL ikke scorer, og Glimt gjør det i de avgjørende øyeblikk. For i denne kampen var det mye som tydet på at Glimt ikke er av samme kaliber som i fjor. Feilpasningene florerte, og hjemmelaget hadde et tempo i spillet som ga TIL mye ball. 

Som trener vil du alltid lete etter noe positivt å ta med deg videre. TIL klarte periodevis å gjøre Glimt svake, som i treningskampen for tre uker siden. Det hjelper lite, når TIL ikke klarer å levere offensivt. 

5) Selvmålet

Kent-Are Antonsen har slitt med en kneskade i halvannen måned. Den viktige spilleren har ikke mer enn et par økter med laget, og måtte dermed starte på benken. Ikke før det 73. minutt kom han inn.

Uten at det ga noen effekt. I stedet ble TIL overspilt på egen høyreside. Innlegget kom, og på bakre stolpe så det ved første øyekast ut som nevnte Botheim var målscorer. Men reprisen viste at det var Lasse Nilsen, som var uheldig, og satt ballen i eget mål. Toppen av kransekaka på det som ble en dårlig dag for Gutan.

TILs beste var August Mikkelsen.         Dommer var Svein Oddvar Moen, 

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø.

 

Del dette: