Cup NM 2.runde 2021: Alta - Tromsø IL

FINNMARKSHALLEN (Nordlys): – Det er blytungt. Det er en stor, stor skuffelse, det er ikke så mye mer å si, sier Ruben Yttergård Jenssen til Nordlys.

Han og Gutan har nettopp gjennomført 90 minutter med cupfotball mot Alta, som ble langt tyngre enn forventet. Det var nemlig hjemmelaget som vant 3-1, fullt fortjent sådan, etter en underholdende cupkamp mellom det som på papiret er Nord-Norges andre og tredje beste lag.

– Vi var forberedt på dette kom til å bli en tøff kamp, det var vi. I fjor var vi ekstremt gode mot antatt dårligere lag, mot Skånland sist var vi ekstremt nøye og god, så det er en gedigen skuffelse at vi slipper inn de målene vi gjør. Vi klarer å snu kampen og kommer i gang igjen, vi skaper nok til å utligne, men så er det forbannet sløvt at vi slipper inn nok et dødballmål, evaluerer TILs midtbanespiller.

Også hovedtrener Gaute U. Helstrup var kritisk etter cup-exiten, og mener det føyer seg inn i et mønster med flere dårlige prestasjoner.

– Det har vært for mange tap i det siste, så det er ekstra surt å få denne i trynet. Vi har respekt for Alta borte, men vi hadde trodd at vi skulle ta Alta i dag. Akkurat nå er vi ikke så mye bedre enn det vi viser i dag, det er nok der vi er nivåmessig, sier en svært skuffet Helstrup.

– Vi var bedre i mai enn vi er nå, det må vi bare erkjenne. Vi hadde flere gode kamper og prestasjoner da sesongen startet, selv om vi ikke fikk betalt i alle kampene. Det er min følelse, vi var bedre i mai enn i juli, og situasjonen akkurat nå er at vi ikke leverer godt nok.

– For lett å score

I dagens cupkamp forsøkte Helstrup å gjøre grep fra benken, ved å gjøre to bytter i pausen; ved å sette inn Runar Espejord etter en times spill; og å flytte midtstopper Jostein Gundersen opp som spiss de siste minuttene, men det hjalp ikke

– Det er flere ting som må være bedre, men de tre baklengsmålene gjør vondt. Det er for mye repetisjon av hva som har vært. De har ikke mange sjanser, men når de kommer til sjanser får de litt for fritt spillerom, det blir for lett å score mot oss, rett og slett.

– Hvorfor er det slik?

– Det handler om situasjoner i spillet og hvordan vi løser det, men vi ser jo at vi slipper inn for mange enkle mål, samtidig som vi ikke scorer nok. Det handler om å gjøre noe med det, og det prøver vi. 

– Uovervinnelige

TIL fikk en verst mulig åpning på kampen, da Christian Reginiussen stanget Finnmarkslaget i ledelsen, før Omar El Ghaouti doblet ledelsen etter en halvtimes spill. Derfra ble oppoverbakken for bratt for Gutan.

– Å havne under 0–1 kan skje, det kan skje mot Alta, mot RBK, mot hvem som helst, men vi må greie å respondere på det på en bedre måte. Plutselig havnet vi under 0–2 og da ble plutselig Finnmarkshallen et fort som de følte seg uovervinnelige i, forteller Kent-Are Antonsen til Nordlys.

– Det er litt daft generelt, over hele linjen. Det mangler den siste lille spruten i kommunikasjonen, i flytting av bein, og ja ... Det er et par hakk under der vi bør være. Jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke for å beskrive dette, legger han til.

Det var nettopp Antonsen som scoret TILs redusering, da han banket inn et frispark på overtid av førsteomgang. Det ga TIL fornyet selvtillit, men det var ikke nok.

– Det var godt å se at den gikk inn, og det var for så vidt et godt tidspunkt å få reduseringen på. Hadde vi fått 2–2 tidlig i andreomgang hadde det vært noe helt annet, men vi er et par hakk for dårlig. Gratulerer til Alta, sier Antonsen.

– Samling i bunn

Ruben Yttergård Jenssen mener det er lite for TIL å ta med seg fra søndagens kamp.

– Hvis vi fortsetter å spille slik er vi klare for nedrykk. Hadde vi spilt opp mot vårt beste hadde vi vunnet, men prestasjonen er for dårlig. Per dags dato er vi det dårligste laget i eliteserien, nå er det samling i bunn og så må vi må sørge for at dette er bunnpunktet denne sesongen.

– Det er ganske klare ord?

– Ja, men vi taper 3–1 mot et andredivisjonslag som ikke har sin beste dag engang. Vi skaper vel flere sjanser enn dem, men det er ikke godt nok. Vi må se oss selv i speilet og se hva vi kan gjøre bedre. Vi er nødt til å heve oss, ellers blir det svært mørkt i høst, sier Ruben Yttergård Jenssen.

TILs beste var Kent Are Antonsen.       Dommer var Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy IL.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.   Kilde Nordlys.

 

 

 

 

 

Del dette: