OBOS-ligaen 2020: Tromsø IL - Kongsvinger IL

Det var en særs tafatt 1. omgang mellom serieleder TIL og bunnlaget Kongsvinger. Begge TILs muligheter kom ved Fitim Azemi, som ikke greide å finne veien til nettmaskene, mens Kongsvinger på sin side ikke greide å skape en eneste sjanse de første 45.

I 56. minutt kom bortelaget helt alene igjennom og var millimeter fra å ta ledelsen etter at TIL-forsvaret sov i timen. Svært nære 0–1.

TIL fikk en stor mulighet i 65. minutt ved Anders Jenssen, som ikke greide å styre legget fra Ruben Yttergård Jenssen på mål.

TIL skapte ingenting før i 84. minutt da ballen falt ned hos Azemi og Mikkelsen, men en KIL-forsvarer fikk hevet seg foran og avverget.

Så i 88. minutt satt den endelig for Gutan! Lars Sætra slo en et frispark på bakerste. Der dukket Erlend Sivertsen opp og skjøt hardt inn i feltet og der dukket Kent-Are Antonsen og banket ballen i nettaket til ellevill jubel for hjemmefansen.

Knapt borti ballen i 1. omgang da bortelaget ikke produserte en eneste sjanse. Holdt på å tabbe seg ut i første minutt i 2. omgang med en for kort pasning mot Gundersen som ble snappet opp av en KIL-spiller som spilte videre mot Güven, som heldigvis for TIL sto i offside.

TILs beste var Kent Are Antonsen.       Dommer var Eivind Bodding fra Haga IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.            Kilde itromsø.