OBOS-ligaen 2020: Tromsø IL - HamKam

TIL startet kampen litt nølende, uten at HamKam skapte det helt store. Etter 13 minutter fikk Steffen Skogvang Pedersen fosse fram på høyresiden etter en fin pasning fra Mikael Norø Ingebrigtsen. Men keeper Mbaye reddet skuddet fra vingbacken.

Bare tre minutter senere slo Erlend Sivertsen i bakrom mot en - trolig - offsideplassert Ingebrigtsen. En HamKam-spiller stusset den videre, og det ga plutselig en årvåken Ingebrigtsen sjansen alene med keeper. Den satte han sikkert til side for Mbaye.

Både TIL og HamKam hadde feite sjanser etter hvilen, men «Gutan» så ut til å få med seg tre svært viktige poeng. Så ble spissvikar Mikael Norø Ingebrigtsen byttet ut, og bare to minutter senere satt 1–1, signert Jonas Enkerud. Alt så ut til å rakne., men mot slutten ble det mer drama. I det 87. minutt fikk Gundersen en skuddmulighet og plasserte ballen elegant i mål. En ekte goalgetter-avslutning. Og på overtid sørget Kent-Are Antonsen for 3–1 på straffespark.

TILs beste var Jostein Gundersen.     Dommer var Ajdin Medic fra Trosvik.

Utarbeidet av Per Salomonsen.           Kilde itromsø.