OBOS-ligaen 2020: Sogndal - Tromsø IL

FOSSHAUGANE CAMPUS (Nordlys): TIL og Gaute Helstrup gikk offensivt ut i toppkampen mot Sogndal søndag, for TIL-treneren valgte å starte med både Runar Espejord og Fitim Azemi på topp. Espejord scoret to mål i comebacket mot Ull/Kisa og gjentok bedriften mot Åsane sist, men mot Sogndal måtte 24-åringen gå målløs og skadet av banen allerede etter 36 minutter. 

– Jeg fikk meg en liten smell i hamstringen, og da var det bare å bytte meg ut. Jeg har hatt litt småproblemer med hamstringen tidligere, jeg hadde det i Nederland også, og underlaget på Alfheim er ikke det beste, forklarer en tydelig skuffet Espejord til Nordlys etter kampen.

– På treninga i går gikk det veldig bra og alt kjentes fint ut, så vi fant ut at jeg var klar til å starte. Det kjentes forsvarlig ut, og vi ble enige om å prøve. Så smalt det litt der bak, og da var det ikke mulighet til å fortsette.

– Bedre å starte med Runar

TIL-trener Gaute Helstrup visste at Espejord uansett ikke ville holde i 90 minutter, men forteller at de ønsket å overraske Sogndal med å stille et offensivt lag. 

– Vi ønsket å gå for tre poeng, det var planen, og derfor startet vi med så mye slagkraft som vi hadde, med Fitim (Azemi) og Runar på topp. Vi regnet med at Sogndal ville angripe og at det kunne gi oss gode muligheter på kontringer og ellers i spillet.

– Det var bedre å starte med Runar enn å sette ham innpå, siden vi ikke visste hvor lenge han holdt. Han skulle ikke spille 90 minutter, men vi vurderte det slik at det var bedre å starte med ham enn å bytte ham inn til pause, og så måtte bytte ham ut igjen senere i omgangen. Vi håpte at han skulle klare i hvert fall en omgang, det var utgangspunktet. 

Etter kampslutt visste hverken Espejord eller Helstrup noe om omfanget av skaden, men begge håper naturlig nok at 24-åringen er klar til neste lørdag, når KFUM kommer på besøk til Alfheim.

– Vi får se litt an de neste dagene, hvordan det ser ut. Det er alt for tidig å si noe nå, sier Espejord selv.

– I fjor spilte du i periodevis mye, mens du var skadet, og fikk et tilbakeslag. Er det det samme som skjer nå?

– Nei, det var en litt annen situasjon da. Jeg er veldig glad i TIL og Tromsø, så jeg har veldig lyst til å bidra og spille kamper, og så lenge vi snakker sammen i forkant av kampene og legger en fornuftig plan, som vi gjorde i dag, så er jeg klar til å spille det jeg klarer, forklarer Espejord, og legger til:

– Jeg vil ikke være hypokonder heller. Alle fotballspillere kjenner på et eller annet til enhver tid, så er det vanskelige å vurdere hva som er ufarlig, og hva som kan være mer farlig. Som sagt gikk det utrolig bra på treninga i går, så det var ikke sånn at jeg startet kampen med problemer, det dukket opp under kampen.

Manglet smartness

Fra benken fikk Espejord se at Sogndal malte på mot et mer og mer baktungt TIL-lag, og etter 82 minutter fikk hjemmelaget utligningen sin da Igoh Ogbu stanget inn 1–1. Det er et greit resultat etter 90 minutter i saftbygda, mener Helstrup.

– Vi ledet i store deler av kampen, og da er det litt kjedelig å stå her med bare uavgjort, men vi fikk et poeng i dag mot et godt Sogndal-lag, og vi får ta med oss det. Vi var nære å øke ledelsen før de scoret, da Kitolano traff tverrliggeren, og jeg synes guttene spilte en god kamp, men ett poeng er belønninga i dag, og det er nok fair. 

– Hva manglet dere i dag?

– Litt smartness, både hva vi gjør med og uten ball. Vi hadde flere gode perioder i kampen, men vi ga fra oss ballen litt for lett en del ganger, vi ble litt passive defensivt i perioder, der vi ikke fikk flyttet ut laget kjapt nok og heller ikke var presise i press-spillet. Det var en voksen kamp med mange tunge og tøffe dueller, og det må vi lære av, sier Gaute Helstrup til Nordlys

 TILs beste var  Simen Wangberg.           Dommer: Marius Lien, Fossum IF Skien.

Utarbeidet av Per Salomonsen                 Kilde Nordlys

 

Del dette: