Eliteserien 2019: Tromsø IL - Viking

Etter kun åtte minutter spill var Pirinen nest sist på ballen da han sleivet en klarering rett i beina på Vikings Kristian Thorstvedt.

– Det var en uheldig klarering. Jeg er veldig skuffet over den og av resultatet i dag, sier Juha Pirinen til iTromsø.

På overtid kontret samme Thorstvedt inn 2–0 seks minutter på overtid.

– Det er skuffende å tape på denne måten, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå. Det er lag vi skulle slå hjemme. Vi hadde våre sjanser, men tok ikke vare på dem, sier finnen.

Fem snakkiser etter TIL-Viking: «En skikkelig juniortabbe»

Vil ikke unnskylde

Pirinen mente særlig at «Gutan» må gjøre det bedre på cornerne.

– Vi må klare å utnytte det. I dag var en kamp der ingenting gikk vår vei, men vi henger ikke med hodet. Det er tidlig i sesongen og man må se det i et større perspektiv. Det er mange kamper igjen. Vi må bare tilbake på treningsfeltet og gjøre alt vi kan for å vinne neste helg, sier Pirinen.

At «Gutan» fikk nye småskader og måtte klare seg uten Gudmund Kongshavn og Robert Taylor i tillegg til langtidsskadde Runar Espejord, Jostein Gundersen og Mushaga Bakenga, vil ikke «Piri» bruke som unnskyldning.

– Vi trenger så klart alle mann og flere av de kommer tilbake og vil hjelpe oss, men vi kan ikke bruke det som unnskydlning for tapet i dag. De som er utpå der er gode nok. Alle er skuffet, vi forventet ikke å tape, men kan ikke dvele for mye ved denne kampen, sier venstrebacken.Chat med Helge Skog: TIL tapte årets først hjemmekamp 

Tar selvkritikk

Superveteran Morten Gamst Pedersen (37) tok også selvkritikk etter kampen.

– Jeg kan kun snakke for meg selv, men i dag ville bare pasningene ikke fremover. Om ballen var tung eller noe, jeg vet virkelig ikke, men det var en slik dag for meg, dessverre. Som lag må vi bli enda flinkere i siste tredjedel på topp og true de mer. Vi kom fint opp dit, men greide ikke å få de forløsende angrepene med de skikkelige småsjansene til å sette ballen i mål, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

37-åringen mener imidlertid at mye fungerte.

– Nå møter vi et ganske annet lag når vi spiller mot Vålerenga borte. Viking lå ti mann bak ballen, og parkerte bussen og satset på kontringer. Kontringene følte jeg egentlig vi håndtere ganske greit. Førstemålet var skikkelig uflaks når «Piri» klarerte rett i beina på en Viking-spiller. På andre målet gir vi alt for å få uavgjort og får en i ræva. Vi må bare skape flere sjanser. Når det løsner, kan det bli veldig bra. I dag var det dessverre ikke en slik dag. Vi har ballen mye, men må bli mye flinkere til å få trykk inn i motstanders boks, sier «Gamst.

TILs beste var Mikael Norø Ingebrigtsen.   Dommer var Kristoffer Hagenes, Hovding IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.

Del dette: