Eliteserien 2019: Tromsø IL - Brann

Kun fire minutter etter Runar Espejords scoring var Robert Taylor uheldig da han felte Veton Berisha. Dommer Tommy Skjerven pekte på 11-metersmerket og Vito Wormgoor banket inn 1–2, som også ble sluttresultatet.

– Daniel (Berntsen) taklet ballen inni et område som jeg løp til. Jeg viste ikke at fyren (Veton Berisha) var like bak meg. Jeg fikk et lite touch på ham. Noen dommere gir den, noen ikke. Det jeg vil si er at straffe var alt spissen gikk fort. Kanskje falt han før jeg var borti ham, kanskje var det riktig. Det var en 50–50-situasjon, noen gir det, andre ikke. Ingenting hadde vært en gal avgjørelse, men jeg synes det var veldig uheldig for oss at det ble dømt i den situasjonen, sier Robert Taylor til iTromsø.

– Det var hardt å tape kampen på den måten, men sånn er fotballen. Det er ikke mye annet vi kan gjøre nå enn å legge kampen bak oss og se fremover, legger han til.

Her jubler Espejord etter drømmecomebacket: Sjekk hva som er hans løsning for at TIL skal prestere bedre

Vil spille høyere opp

Taylor hadde en strålende start på TIL-karrieren da han fikk brukt sine offensive kvaliteter som høyre vingback da TIL spilte med en bakre treer.

I vinter har han også spilt spiss og i posisjoner enda høyere opp i banen, mens han mot Brann spilte klassisk høyreback i en bakre firer.

– Jeg har gjort den jobben før i England og spilt der før. Det er ikke så annerledes fra å spille vingback, men jeg kan ikke angripe så mye jeg vil og jeg føler ikke jeg kan gi like mye til laget som jeg kunne ha gjort. Men du må gjøre jobben du er satt til og jeg føler ikke jeg gjorde det for ille defensivt. Jeg er ganske komfortabel som høyreback, men føler jeg kan gi mer til laget, dersom jeg spiller høyere opp i banen, sier Taylor.

Samtidig understreker 24-åringen at han ikke har noe krav om å spille høyere opp i banen.

– Det er opp til Simo (Valakari). Jeg spiller der han vil jeg skal spille og gjør en jobb uansett, sier Taylor.

– Med kun én seier så langt, tror du at det blir en kamp for å unngå nedrykk?

– Det er spilt hva, fem kamper? Det er lenge igjen av sesongen. Vi kan snakke om det til sommeren, og se hvordan tabellen ser ut da, svarer Taylor.

– Så billig ut

Trener Simo Valakari ønsket ikke å henge ut dommeren etter kampen.

– Jeg har ikke sett situasjonen, men dommeren så det og dømte, så da må det være straffespark, sier Valakari.

Kaptein Simen Wangberg mener mye var bra av «Gutan», men at straffesparket bortelaget fikk var av den billige sorten.

Spillemessig var det bra, men vi sliter med å skape sjanser og slipper inn for enkle mål. Straffesparket, mulig det er korrekt dømt, men det så billig ut der og da, jeg må nesten se reprisen på TV. På førstemålet skjønner jeg ikke hva som skjer, det er en «deflection» og pasning, så plutselig er de igjennom og setter skuddet stang inn. Det skal ikke skje og er for lett. Utrolig kjedelig å stå her uten poeng, sier Wangberg.

Men i likheten med trener Valakari, mener kapteinen at TIL er på rett vei.

– Det er spillemessig fremgang og man ser et godt lag som Brann sliter med å henge med til tider. Vi må gjøre mer av det gjør vi gjør bra, og bli enda hvassere foran motstanderens mål og i egen boks, så blir det bra, sier Simen Wangberg.

TILs beste var Anders Jenssen.      Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger IL

Utarbeidet av Per Salomonsen.        Kilde : itromsø.

Del dette: