Eliteserien 2019: Molde - Tromsø IL

TB1) Lekker som ei sil

TIL gjorde tidvis en grei kamp, men det stinker av TIL-forsvaret, som det har gjort hele sesongen. TIL slipper inn desidert mest i ligaen og har sluppet inn vanvittige 43 mål på sesongens 21 første kamper. Det er 2,04 baklengsmål pr. kamp! At neste helgs motstander Strømsgodset vant mot Ranheim gjør at de to lagene, som er på henholdsvis kvalik og direkte nedrykk, kun er tre poeng bak TIL. Viktigheten av tre poeng hjemme neste helg, er enorm. Da må TIL levere bedre defensivt enn de har gjort den siste tiden.

2) Smiths målgivende

Svenske Eric Smith hadde en elendig klarering like før pause da han headet bakover og serverte Leke James på sølvfat. Molde-spissen fikk ballen på sølvfat og trillet ballen enkelt i mål etter svenskens heading. TIL-keeper Gudmund Kongshavn var rasende og løp etter dommer Sigurd Kringstad. Uvisst hva TIL-keeperen protesterte. Men TILs kalddusj like før pause var et faktum.

3) Barlows kjempemiss

Britiske Aidan Barlow kom helt alene igjennom i 59. minutt etter et godt timet løp og strøken i bakrom. Briten avsluttet fra skrått hold like innenfor 16-meteren alene mot Alex Craninx, men ballen skled fullstendig av foten. Der burde Barlow satt 1–1. Han ble for øvrig byttet ut like etter kjempemissen til fordel for Runar Espejord.

4) Vinner «aldri» i Molde

TIL har ikke vunnet i Rosenes by siden 2010 og dette var 8. kampen på rad borte mot Molde at «Gutan» ikke fikk med seg seier hjem til Tromsø. 0–2–6 er fasiten for TIL borte i Molde siden sist seier.

5) Ufyselige spilleforhold

Det var voldsom vind og regnvær i starten som gjorde at ballen stoppet opp og det ble tilløp til en parodi av en fotballkamp de første 20 minuttene. Langt fra noe finspill fra noen av lagene på grunn av de vanskelige spilleforholdene som ikke gjorde noen av lagenenoen tjenester. Etter at nedbøren ga seg noe var det fortsatt store vanndammer som gjorde det vanskelig å spille fotball.

6) Bodø/Glimt

Det er uunngåelig og ikke tenke på gullkampen for TIL-fansen, selv om de er nede i nedrykkskampen. Serieleder Molde økte nemlig ledelsen til tre poeng ettersom Bodø/Glimt kun klarte uavgjort hjemme mot Stabæk (3–3). Det beste for TIL ville naturlig nok ha vært en Glimt-seier med tanke på tabellen (Stabæk har nå 24 poeng mot TILs 22), men det verste etter et eventuelt nedrykk for de fleste TIL-fans, ville ha vært et seriegull til erkerival Bodø/Glimt.

TILs beste Morten Gamst Pedersen.   Dommer var Sigurd Smedhus Krinstad fra IL Valder.

Utarbeidet av Per Salomonsen.          Kilde, itromsø.