Eliteserien 2018: Tromsø IL - Vålerenga IF

Tromsø utklasset Vålerenga 3–0 på hjemmebane, og spikeren i kista var det en tidligere Vålerenga-spiller som sto for.

Tromsø IL fulgte opp den gode bortekampen mot Bodø/Glimt, med å trille ball i hatt med Vålerenga. De vel 3.900 oppmøtte fikk se Kent-Are Antonsen, Simen Wangberg og Daniel Berntsen sette hvert sitt flotte mål motstandernes mål. For sistnevnte smakte det ekstra godt. Berntsen kom til TIL fra nettopp Vålerenga, laget der han aldri følte at han fikk muligheten.

Angrer aldri

– Som jeg har sagt mange ganger: Jeg er meget glad for å være her og stortrives om dagen, sa en tydelig Berntsen til Nordlys etter kampslutt, som ikke så ut til å dempe målfeiringen mot gamleklubben sin.

Bodøværingen hadde en stor kamp mot hovedstadslaget, og så ut til å komme til rett som møtende spiss. Imellom et dyptliggende Vålerenga fant Berntsen overraskende mye plass i mellomrommet.

– Det er i mellomrommet jeg er best, og vi lyktes med å overbefolke høyresiden til Vålerenga. Jeg får lov til å vandre litt fritt, og da kommer jeg med til mange gode posisjoner, i tillegg til at lagkameratene er flink til å gjøre meg god. Da blir det artig, sa Berntsen.

Sjekk TIL-børsen: – Vålerenga kommer nok til å brenne kvitteringen for salget etter den scoringen

– Tåler en smell når det blir slik

Og artig så det ut som det var på banen. Det var derimot ikke gitt at det skulle bli slik for Berntsen. Spilleren ble liggende lenge på banen etter søndagens trening, men slapp med skrekken. Rett før pause måtte også Berntsen av banen med tydelige smerter i ryggen, uten at det så til å legge en demper på gleden.

– Jeg tåler en smell når det blir som i dag. Når det går som i dag så er det bare artig å få noen smeller, flirte Berntsen etter kampslutt og innså at det tetteste kampprogrammet har gitt seg.

– Vi skal bare peise på videre. Heldigvis er det en uke til neste kamp, etter en periode med mye kamper. Det skal bli godt å ta igjen beina litt. 

– Hadde preget Vålerenga

Vålerenga så derimot ikke ut til å ha det like artig, og slet med å skape noe som helst mot «Gutan» i dag. I intervjusonen etter kamp var Berntsen tydelig på at han hadde noe å gjøre på laget som slapp han til TIL i starten av sesongen.

– Hadde du hatt noe å gjøre på dagens Vålerenga-lag?

– Absolutt, svarte Berntsen meget kontant, og gikk mot garderoben.

Trener Simo Valakari mente at det var for lett å tenke at Vålerenga hadde gjort en stor tabbe med å la Berntsen gå, og tenkte tilbake til hans tidligere lag når han skulle beskrive Berntsens suksess.

– Sånn er fotball. Det har skjedd med meg selv også, at en spiller som ikke har spilt under meg har blitt solgt til en annen klubbe og blomstret der. Det handler om miljøet og om det passer den enkelte spiller. Vi visste at Berntsen kunne tilføre oss noe, og målet hans var en god anerkjennelse for den gode jobben han har gjort, sa Valakari og lovde Nordlys seere en ting:

– Vi skal få han (Berntsen) enda bedre! Han har ikke spilt så mange kamper, og er ikke hundre prosent «matchfit» enda. Det vil kun bli bedre! avsluttet Valakari.

TILs beste var Kent Are Antonsen      Dommer var Sigurd Smehus Kringstad fra Valder.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: Nordlys.

Del dette: