Eliteserien 2018: Tromsø IL - Lillestrøm SK

TROMSØ – LILLESTRØM 1–2

Det var Lillestrøm som fikk kampens første sjanse i oppgjøret mellom TIL og Lillestrøm på Alfheim da Erik Næsbak Brenden fikk avsluttet mot nærmeste hjørne fra skrått hold. Men Jacob Karlstrøm var våkent med på notene og avverget markkryperen fra vel 10 meters hold.

Like før 10 minutter var spilt var LSK nære på igjen, da tidligere Thomas Lehne Olsen fikk ballen på 14 meter i god skuddposisjon, men skjøt langt over mål.

Tidlig keeperbytte

Like etterpå fikk Jacob Karlstrøm seg en skikkelig trygg da han fikk et ublidt møte med stanga. Etter kun 17 minutter måtte han hive inn håndkleet og TIL måtte foreta et tidlig keeperbytte på grunn av Karlstrøms hodeskade.

Dermed var det duket for Gudmund Taksdal Kongshavn.

FAKTA

I kampens 19. minutt holdt Kongshavn på å begå en kjempeblunder, da han ikke greide å skjerme en ball til utspill. Lillestrøms Gary Martin fikk slått 45 grader til Thomas Lehne Olsen, men på åpent mål fikk Magnar Ødegaard hevet seg foran og blokkert til corner. En enorm mulighet for Lehne Olsen og Lillestrøm.

Så etter kun 22 minutter spill satt den for «Fugla». TIL-forsvaret var overhodet ikke med. Erling Knudtzon fikk fri bane mot mål, rundet Ødegaard enkelt og trillet til Martin som skjøt en knallhardt markkryper rett i mål fra vel 8 meters hold. En grusom start for «Gutan».

Lehne doblet

Kun fire minutter senere gikk det fra vondt til verre. Lehne Olsen dro ballen forbi Høgli og banket ballen i nettaket. Tilskuerne ropet fortvilt på offside, men det ble ikke dømt, og Lehne Olsen jublet heller ikke. 0–2 var et faktum.

I 31. minutt kom TILs første sjanse da Daniel Berntsen spilte Runar Espejord igjennom i bakrom. Espejord vendte av en LSK-forsvarer og forsøkte en hard tunnel mot LSK-keeper Marko Maric, men uheldigvis for TIL greide keeperen og fange ballen.

I 44. minutt testet Mour Samb skuddfoten, men Maric hadde ingen problemer med å redde skuddet fra 20 meter.

Ødegaard tok ansvar

Så i det klokka gikk mot 45 minutter satt reduseringen. Morten Gamst Pedersen dro seg lekkert innover i banen, serverte til kaptein Magnar Ødegaard som banket til fra 18 meters hold i nærmeste hjørne. En utrolig viktig redusering for «Gutan».

Dermed gikk lagene til pause på 1–2.

I 56. minutt var TIL utrolig nære 2–2. Et vidunderlig nedtak på brystet fra Espejord etter en gjennombruddspasning fra «Gamsten», der TIL-spissen lobbet over Maric, gikk kun centimetere til side for mål.

I 61. minutt gjorde TIL et offensivt grep med å sette inn Slobodan Vuk for Tom Høgli. Åtte minutter senere var det duket for nok et bytte da Mushaga Bakenga kom inn for Runar Espejord.

I 89. minutt fikk TIL sin store sjanse da Daniel Berntsen fant Slobodan Vuk i feltet. Sloveneren headet knallhardt redd på keeper Maric. Utrolig nære 2–2.

Robert Taylor fikk også til et hardt skudd på overtid, men igjen, dessverre for TIL, rett på keeper Maric.

Dermed endte det med årets første hjemmetap for Simo Valakaris menn.

TILs beste var Magnar Ødegård.    Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.