Eliteserien 2018: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Etter 15 minutter kom kampens første brukbare mulighet i «Slaget om Nord-Norge» da Glimt-spiller José Angel fikk stusset kampens første corner rett i klypene på Gudmund Kongshavn.

Fem minutter senere var Simen Wangberg våkent frampå og forhindret en stor Glimt-sjanse ved en nydelig sklitakling som endte i kampens andre corner.

TIL har jaktet en venstrebeint midtstopper i lang tid. Ruben Kristiansen (30) kan være svaret.

Påfølgende corner var Glimt igjen nære, da Ulrik Saltnes ruvet høyest i lufta og stanget i tverrliggeren og ut! Glimt var helt klart nærmest scoring de første 20 minuttene av oppgjøret på Alfheim stadion.

Men i det 22. minuttet var det «Gutan» som var uhyre nære. Gamst Pedersen slo i bakrom mot Gjermund Åsen som dro av en mann, slo perfekt i 45 grader til Mikael Norø Ingebrigtsen, som traff skjevt på ballen og skuddforsøket gikk dermed en meter til side for mål.

– Jeg er glad i Glimt, men når vi spiller kamp har det absolutt ingenting å si

I 32. minutt testet Gamst Pedersen skuddfoten på hel volley fra 18 meter etter en retur fra feltet, men skuddforsøket gikk himmelhøyt over mål.

I 37. minutt forsøkte Daniel Berntsen seg fra 20 meter, etter et frispark i meget god posisjon. Skuddet var hardt, men gikk rett i Glimt sin mur.

På overtid av 1. omgang fikk Morten Gamst Pedersen kampens første gule kort for kjefting på dommeren etter en duell helt nede ved dødlinja som endte med Glimt-frispark. Frisparket fikk TIL klarert og etter en omgang med stillingskrig med en del halvfarlige Glimt-cornere ebbet det målløst ut til pause mellom TIL og Bodø/Glimt.

Kun tre minutter ut i 2. omgang skulle det imidlertid stått 1–0. Stopper Jostein Gundersen fikk ballen med seg forbi to Glimt-forsvarere, dyttet ut til Mikael Norø Ingebrigtsen som fra hjørnet av femmeteren på et eller annet vis greide å sette ballen to meter til side for mål.

Dette er forklaringen på

Kun fire minutter senere fant en Gamst Pedersens corner Simen Wangberg fritt på motsatt hjørnet av femmeteren, men TIL-stopperen fikk ikke vridd skuddet mot mål. En mye bedre start på 2. omgangen fra «Gutan».

Så i 55. minutt satt en skikkelig rakett fra Kent-Are Antonsen! Gjermund Åsen spilte en flott ball til Antonsen som på 20 meter la til rette med høyrefoten og banket til med «Balsfjord-slegga» høyt oppe i nettaket. 1–0 til TIL! Antonsens 10. offisielle scoring for A-laget til TIL kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

Tre minutter senere hev Magnar Ødegaard seg inn e en uhyre viktig blokk som forhindret en gigantisk Glimt-mulighet. Kampen var langt fra over selv med 1–0 til «Gutan».

Snudde på fire minutter

Nå kokte det på Alfheim og bølget fram og tilbake. Robert Taylor var nære på å doble ledelsen før timen var spilt med en kanon som ble reddet av Glimt-keeper Ricardo Friedrich.

Kun seks minutter etter Antonsens scoring var det balanse i regnskapet igjen. Morten Gamst Pedersen glapp i markeringen av Ulrik Saltnes på corner, og Glimt-spilleren som headet i metallet i 1. omgang, styrte denne gangen ballen i mål og lagene var like langt.

Og fire minutter senere var kampen snudd da Martin Bjørnbak dyttet unna Lasse Nilsen og trillet inn 1–2 fra kloss hold. Dommer Trond Ivar Døvle valgte å ikke blåse og dermed var «Slaget om Nord-Norge» snudd på kun fire minutter.

74. minutt fikk TIL en enorm sjanse da Friedrich forsøkte å avverge et gjennomløp fra Mikael Norø Ingebrigtsen, returen havnet hos Gjermund Åsen som skjøt i en Glimt-forsvarer og til corner.

Påfølgende corner så ut til å gå rett inn fra Simen Wangberg, men ble reddet på streken!

Med 13 minutter igjen å spille gjorde TIL et dobbeltbytte og satt inn Runar Espejord og Mushaga Bakenga for Mikael Norø Ingebrigtsen og Daniel Berntsen.

Simo Valakaris sønn Onni kom inn i 89. minutt for målscorer Antonsen.

Stadion begynte og tømmes lenge før de fire tilleggsminuttene begynte i det pøsende regnet denne augustkvelden i Tromsø. TIL hadde ikke greid å produsere en eneste stor sjanse det siste kvarteret.

Det greide de heller ikke det siste kvarteret og dermed endte det med nok et blytungt tap for Simo Valakaris mannskap.

TILs beste var Morten Gamst Pedersen.   Dommer var Tron Ivar Døvle fra Fjellhamar FK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde itromsø.