Eliteserien 2018: Sarpsborg 08 - Tromsø IL

(Itromso.no): Riktignok en femteplass som gjelder før Rosenborg og Vålerenga har spilt seinere søndag kveld. TIL er med sine 23 poeng – tre poeng bak Ranheim på andreplassen.

Men det startet dårlig for Gutan på Sarpsborg stadion.

Amin Askar slo et innlegg. «Gutan» tapte flere dueller, inkludert Wangberg og Gamst, og etter litt kaos i målgården kunne Mikkel Agger ganske enkelt sette inn 1–0.

Det var kampens første sjanse, etter at TIL hadde startet ganske positivt helt innledningsvis.

Bare tre minutter seinere mistet Gudmund Kongshavn ballen i feltet, men denne gangen fikk heldigvis TIL beinet ballen unna.

Har du hørt om dette talentet? Marcus (18) herjet da TIL-juniorene inntok tabelltoppen. Nå håper han på Eliteserie-debut.

Tung omgang

Hva så med TIL? Jo da, de skapte noen halvsjanser, men Sarpsborg var farligst. Etter 37 minutter møtte Agger et innlegg fra Halvorsen med bannebrasken, men ballen gikk til side for mål.

Lasse Nilsen var svært blek i første omgang, men i pausen må han ha fått i seg noe bra leskedrikke. For bare et par minutter var spilt da han mottok en pasning fra Antonsen, forserte noen meter og klemte til med venstre.

Ballen føk inn i korthjørnet bak Aslak Falch.

I pausen hadde Valakari gjort et grep: Han flyttet Kent-Are Antonsen opp på midtbanen og Tom Høgli ned som venstre stopper.

Det funket bedre for «Gutan», men midtveis var hjemmelaget igjen i føringen.

Et godt angrep på venstresiden gjorde at venstreback Joachim Thomassen kunne banke inn 2–1.

Snudde på slutten

«Gutan» forsøkte å svare, og i det 73. minutt fikk innbytter Christian Landu-Landu en brukbar mulighet, men skuddet ble for svakt.

Men hjemmelaget var farligere. Kongshavn måtte ut i full strekk og redde et skudd fra Agger.

Men så kom utlikningen. En utoverskrudd corner fra Morten Gamst Pedersen, ble møtte av Jostein Gundersen på først stolpe – som bredsidet ballen i mål.

Og så: Tre minutter før full tid kom Robert Taylor på et fantastisk soloraid og knallet inn 3–2! Flere scoringer ble det ikke – og en knallsterk borteseier til Gutan var et faktum.

TILs beste var Gudmund Kongshavn.      Dommer var Espen Andreas Eskås fra Bekkelaget SK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.