Eliteserien 2018: Kristiansund BK - Tromsø IL

Kampen var ikke mer en minuttet da Gudund Kongshavn måtte ut i aksjon da Flamur Kastrati kom gjennom og fikk avsluttet på mål fra skrått hold. TIL-keeperen var imidlertid med på notene og holdt skuddforsøket i godt grep.

I 7. minutt var det utrolig at ikke Torgil Øwre Gjertsen satt inn 1–0 da han fikk ballen fra meget god skuddposisjon fra vel 10 meter mot en utspilt Gudmund Kongshavn, men avslutningen på direkten gikk via Jostein Gundersen i stanga (!) og ut til corner.

I 10. minutt gikk Gjermund Åsen i bakken inne i KBKs felt etter et glimrende soloraid, men dommer Espen Andreas Eskås viste ingen tegn til å peke på 11-metersmerket.

Gult for filming

Like etter rope hjemmefansen på straffe, men KBKs Fkamur Kastrati fikk i stedet for det gule kortet for filmeforsøket i løpsduell med TIL-kaptein Simen Wangberg.

Like etterpå var samme mann i fokus igjen før kvarteret var spilt, da han var alt for sent inne i en duell med Morten Gamst Pedersen, men Eskås valgte å ikke gi KBK-spissen sitt andre gule kort for dagen.

KAMPFAKTA

TIL yppet seg like etter 20 minutter spill da Gjermund Åsen og Robert Taylor dro seg langt inne i KBKs 16-meter, før en stopper fikk en fot på ballen like før Taylor var helt igjennom.

Et vådeskudd fra Jostein Gundersen like før halvtimen snek seg en meter til side, men KBK-keeper Sean McDermott hadde god kontroll på markkryperen fra vel 25 meter.

I 31. minutt fikk Øwre Gjertsen dratt seg fritt inn i banen og avsluttet like utenfor TILs 16-meter. Avlutningen hadde en god skru like til side for mål.

KBK-ledelse til pause

Så i 35. minutt sattscoringen for hjemmelaget. Et frispark ble slått i feltet og havnet ute hos Liridon Kalludra som altfor enkelt dro av Onni Valakari og curlet et hardt skudd i lengste hjørne oppe i nettaket.

I 41. minutt var KBK nære på å doble ledelsen da Amidou Diop fikk gå opp og avslutte fra vel fem meter, men senegaleseren fikk ikke til retning på skuddet som snek seg til side for mål.

I 44. minutt var det Kastrati som burde doblet da han fikk avslutte fra vel 11–12 meter, men den harde markkryperen snek seg på feil side av stolpen.

Etter pausen gjorde Simo Valakari grep med formasjonsbytte om til en mer 4–4–2-formasjon med høyre vingback Robert Taylor flyttet over som venstrekant og Gjermund Åsen ut til høyre.

TIL var på etterskudd i 53. minutt da en ball ble slått til en helt umarkert Flamur Kastrati, men KBK-spissen bommet på volleyavslutninge

Kun ti minutter ut i omgangen gjorde Valakari sitt første grep for dagen da Mushaga Bakenga erstattet Kent-Are Antonsen.

Spikeren i kista

I 66. minutt doblet KBK ledelsen etter at TIL var i ferd med å komme mer med i kampen. Morten Gamst Pedersen laget en unødvendig frispark like utenfor 16-meteren. Frisparket prikket Torgil Øwre Gjertsen over muren og i mål. Gudmund Kongshavn som hadde stått en bra kamp til da, burde kanskje hatt mulighet til å forhindre scoring. Dermed så det bekmørkt ut for «Gutan» med tanke på å reise hjem til Tromsø med noe som helst i bagasjen.

Kn minuttet senere fikk Karl Simon Alexandersson en ny stor sjanse fra kloss hold til å sende hjemmelaget opp i 3–0, men avslutningen gikk en meter til side for mål.

I 70 minutt gjorde Valakari te nytt bytte da Daniel Berntsen kom inn for Lasse Nilsen.

Straffe og «Mush-mål»

I 74. minutt gikk det fra vondt til verre da KBK fikk tildelt et noe billig straffespark da en KBK-spiller ble hektet av Magnar Ødegaard.

Kongshavn gikk rett vei, men straffen var hardt nede mot stolpen av Bendik Bye som satt inn 3–0 for hjemmelaget.

Da kampen likevel var over, bestemte Valakari seg for å gi unggutten Sigurd Grønli (17) en sjanse, da han fikk de siste 12 minuttene for Mikael Norø Ingebrigtsen.

Kun to minutter fikk Torgil Gjertsen gå alene igjennom TIL-forsvaret og hamre inn 4–0.

Og verre skulle det bli. Kalludra fikk sette inn sitt andre for dagen til 5–0 med fire minutter igjen på klokka.

Minuttet senere satt Mushaga Bakenga inn trøstemål for TIL med sitt første mål for sesongen med en lekker avslutning over McDermott etter fint gjennomspill fra Morten Gamst Pedersen

TILs beste var Mushaga Bakenga.    Dommer var Espen Andreas Eskås fra Bekkelaget SK.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.