Eliteserien 2018: Bodø/Glimt - Tromsø IL

6
Gudmund Kongshavn
Ble tydelig utfordret på at Bodø/Glimt sto høyt og tok ut de nære pasningsalternativene. Viste kløkt i risikovurderingene og ga Espejord veldig gode forutsetninger da han slo langt.
6
Magnar Ødegaard
En god leder i forsvaret, og var med på å bestemme tempoet i kampen. Farten hans var en viktig ressurs da Glimts vinger fikk utfordret mer rettvendt ettter pause. Noe uvøren klarering som ga Glimt en stor sjanse i andre omgang.
5
Jostein Gundersen
Fikk på ny sjansen i Wangbergs skadefravær, og fikk den tøffe oppgaven med å håndtere sterke Fardal Opseth. Kom godt fra det. Var litt ukomfortabel med legg fra lavt i banen i starten, men spilte seg veldig opp. Tilførte rollen en ny dimensjon med litt mer gjennombruddskraft i pasningsspillet.
7
Kent-Are Antonsen
Fikk rollen som venstre midtstopper til fordel for Tom Høgli. Løste det glimrende. Rolig med ballen, avskjærte pasninger, og slo noen glitrende pasninger som ga de gule flere problemer i førsteomgang. Det slo han også da han på vakkert vis sendte Espejord alene med keeper da TIL tok ledelsen like før pause. Livsviktig blokkering da TIL havnet under et voldsomt press etter pause.
6
Robert Taylor
Tok et smart gult kort etter 37 minutter for å stoppe en farlig kontring, men markerte seg relativt lite utenom det. Bidro til å stoppe Glimt og renske unna da det ble litt hektisk mot slutten.
6
Christian Landu-Landu
Mer mobil enn man har sett på lenge. Flotte offensive bidrag, kombinert med de mer kjente rivende taklingene er oppskriften på en spiller som kan gi Valakari noen vanskelige valg fremover.
6
Morten Gamst Pedersen
Nektet Glimt korridorene opp til sterke Fardal Opseth, og tvang dermed Glimt til å angripe bredere i banen. Der hadde TIL full kontroll. Igjen delikat i ballbehandlingen, med stor ro og forløsende pasninger.
5
Daniel Berntsen
Hjalp Bakenga og Espejord stort i det høye presset var flink til å slippe seg lavere i banen da TIL skulle spille seg ut. Ikke like toneangivende som vi har sett han tidligere, men gjorde likeså en uvurderlig jobb defensivt.
5
Lasse Nilsen
Involvert i enkelte farligheter når han kom seg høyere i banen. Defensivt kom han greit fra det, med enkelte glipper. Spilte med sjelden stor kraft i spillet, og fikk mye igjen for det både defensivt og offensivt.
6
Mushaga Bakenga
Startet sin første kamp i Eliteserien siden åpningskampen mot Start. Tydelig spillesugen og viste at han kan fungere utmerket i tospann med Espejord. Kom til flere gode muligheter. Et aktivum på topp!
8
Runar Espejord
En av hans beste kamper i TIL-drakten. Enormt viktig for TIL når Bodø/Glimt sto høyt og tvang TIL til å slå langt. Så ut som en smartere versjon av Sofien Moussa i oppspillsfasen. Er han i ferd med å bli voksen? Styrte spillerne rundt seg, slapp ballen til riktig tid og var iskald da han sendt TIL til himmels før pause. Holdt det oppe til kampen var ferdig.
Elhadji Mour Samb
Inn siste 10 minutter for Bakenga. Fin jobb før en kontring på overtid, der farta til Vuk ikke nådde opp.
Slobodan Vuk
Inn på tampen for Berntsen for å holde på ball. Sendt på gjennomløp på overtid, men ikke i nærheten av å være hurtig nok.
7
Simo Valakari
Traff med alle endringene sine. Antonsen som stopper bar frukter gjennom hele kampen, og Valakari fikk mye ut av Espejord og Bakenga som spisspar. Lokket Bodø/Glimt opp i banen og isolerte spissene sine i dueller med mindre duellsterke stoppere. Da fikk TIL skapt ubalanse hos gultrøyene gang på gang.

TILs beste var Runar Espejord.    Dommer var Kristoffer Hagenes fra Hovding.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde : Nordlys.

Del dette: