Cup NM 4.runde 2018: Tromsø IL - Vålerenga IF

Men i torsdagens 4. runde av NM-cupen var det et helt annet VIF-lag som stilte opp på Alfheim. Etter bare tre minutter sendte Bård Finne Vålerenga i ledelsen, etter en feilpasning av Gamst Pedersen. Den tidligere Tyskland-proffen var sikker alene med keeper, og marerittåpningen var et faktum for Gutan.

TIL brukte noen minutter på å løfte laget igjen, og Vålerenga kunne, med litt hell, fort økt ledelsen sin. Men Daniel Berntsen, som spilte en av sine beste TIL-kamper mot Vålerenga for noen uker siden, var også god i torsdagens kamp. Og som i forrige kamp, kunne Bodøværingen slippe jubelen løs - da han banket inn en kanon bak VIF-keeper Sandberg etter 31 minutter.

Det var fullt fortjent, for TIL kjørte bokstavelig talt over Vålerenga minuttene i forkant. Kampen bølget frem og tilbake den neste halvtimen, og etter 69 minutter byttet Valakari inn Runar Espejord. Det skulle vise seg å være lurt, for kort tid etterpå banket Espejord inn 2-1 med et vakkert langskudd.

VIF-jubel

Men kampen var på langt nær over, for Sam Johnson, som har hatt tunge arbeidsforhold mot sterke TIL-stoppere på Alfheim i to kamper på rad, fikk endelig den muligheten han jaktet etter 82 minutter. Og VIFs superspiss lot seg ikke be to ganger, og banket inn 2-2 - utagbart for Jacob Karlstrøm. Flere mål ble det ikke i løpet av de 90 første minuttene, og ekstraomgangene var et faktum. Fire minutter ut i første ekstraomgang fant innbytter Chidera Ejuke Bård Finne med en lur pasning, og Finne tuppet inn 3-2 med den største selvfølgelighet.

TIL begynte på oppoverbakken, som så veldig lang ut. VIF sprudlet, men Runar Espejord hadde vist seg frem en gang allerede i dag.

Ny Espejord-scoring

TIL-spissen viste alle ferdighetne sine samtidig, da han stakk i bakrom, og på ekte goalgetter-vis chippet inn 3-3 ti minutter inn i første ekstraomgang - til enorm jubel fra de oppmøtte. Og den elleville kampen var fortsatt ikke over, for VIF-kaptein Daniel Fredheim Holm pådro seg sitt andre gule kort etter 115 minutter, da han brukte ulovlige midler mot Robert Taylor.

Kampen gikk helt til straffesparkkonkurranse, og TIL åpnet på perfekt vis da Runar Espejord banket ballen i krysset. VIF scoret også, men Jostein Gundersen var hakket for elegant da han forsøkte seg på en chip - som Sandberg reddet midtstopperen straffespark, og Vålerenga fikk dermed overtaket.

Resten av straffeskytterne på begge lag scoret sikkert, og til slutt sto TIL-keeper Jacob Karlstrøm igjen mot Ejuke for Vålerenga. Ejuke satt ballen i mål - og Vålerenga gikk videre i cupen etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen 5-4 - og 8-7 totalt.

TILs beste var Runar  Espejord.      Dommer var Rohit Saggi SBK Drafn.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: Nordlys.