Eliteserien 2017: Tromsø IL - Lillestrøm SK

For etter en festaften mot Sarpsborg 08, som endte hele 5-0 til Gutan, kom en ny og artig kamp  mot Odd like etterpå. Selv om ikke resultatet var som ønsket, ble det servert øyeblikk som gjorde at de betalende tilskuerne følte de fikk valuta for pengene.

Også søndagens oppgjør mot Lillestrøm var av det underholdende slaget - og førsteomgang en fikk Alfheim-publikumet til å reise seg mer enn en gang av begeistring.

Drømmeåpning

I de fem siste hjemmekampene, mot Molde (1-2-tap), Aalesund (3-2-seier), Sarpsborg 08 (5-0-seier), Odd (2-2) og søndag mot Lillestrøm, har Gutan scoret det første målet i kampen, og det forholdsvis tidlig.

Det tyder på et hjemmelag som er forberedt til å gå først i krigen, og på å gjøre Alfheim til et fort igjen. Og slikt trekker tilskuere på hjemmekamp.

Gamst-show

Mot Lillestrøm fikk 3594 tilskuere se Magnar Ødegaard score sitt første mål for sesongen, etter under ett spilt minutt. Servitør var selvfølgelig Morten Gamst Pedersen, som var tilbake i TIL-laget etter en mindre skade.

16 minutter senere fikk vi igjen se Morten Gamst Pedersen, som headet gjennom Thomas Lehne Olsen, og angrepsspilleren chippet elegant inn 2-0 til Gutan.

Selv om Lillestrøm presset på, og også fikk seg en scoring, var det mindre panikk og mer plan over TIL-laget som holdt unna de siste

Gode prestasjoner

For all del - LSK skapte et par muligheter som fort kunne skapt 2-2, men likevel sitter vi med en følelse av at Gutan har mer tro på seg selv, og har tro på at de klarer å holde unna en sluttspurt.

– Selv om vi tok tre poeng i dag, er ikke jobben gjort. Det er ikke over, og vi har mange viktige kamper igjen, sa Magnar Ødegaard til Eurosport etter kampen, og la til:

– Vi jobber knallhardt for de gode prestasjonene.

Trengte tre poeng

Og det var nettopp det vi fikk se, som en rød trå, søndag.

Som da Gutan, satt under et høyt LSK-press, spilte seg elegant ut fra egen 5-meter etter 81 minutter. Noe slikt ville vært utopi tidligere.

– Det var total dominans i førsteomgang. LSK kom mer med i andreomgang, og en liten feil av oss gjorde at de kom mer med i kampen igjen, sa Morten gamst Pedersen til Eurosport.

– Men vi vinner til slutt fortjent, og får de tre poengene vi trengte, la «Gamsten» til.

Og TIL trenger flere trepoengere denne sesongen, for også å spille eliteseriefotball i 2018. På «Fort Alfheim».

TILs beste var Morten Gamst Pedersen.     Dommar var Tom Harald Hagen fra Grue IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde Nordlys.