Eliteserien 2017: Tromsø IL - Aalesund FK

Simo Valakari fornøyd med en trepoenger.

Jeg tenkte bare: nå brenner jeg til. Det føltes godt.

Slik beskriver Thomas Lehne Olsen scoringen som sikret seieren mot Ålesund, og med det TILs første hjemmeseier siden 9. april.

Det var på 2-2 i det 75. spilleminutt at Lehne Olsen mottok en tversoverpasning fra Hans Norbye, som han la tilrette med ett touch og dundret i venstre kryss fra nesten 30 meter.

- Jeg kjente med en gang at jeg traff godt, så det var fint å se den gå i mål og deilig med tre poeng, sier han til Nordlys etter kampslutt.

Angriperen forteller videre at drømmetreffet ikke skyldes noen ekstra skuddtrening.

- Jeg forsøker alltid å komme til så mange skuddmuligheter som mulig fordi det er min største styrke. I dag kom den heldigvis til nytte, sier tomålsscoreren, som totalt står med fem nettkjenninger i årets Eliteserie.

Under Simo Valakari har Lehne Olsen tidligere blitt brukt som midtspiss. Med Mushaga Bakenga på plass i Tromsø-laget ble han i dag skjøvet ut på venstresiden.

- Var det posisjonsbyttet som sikret full utløsning? 

- Det vet jeg ikke om hadde så mye å si. At vi scorer tre i dag skyldes nok at vi har ballen langt mer slik som vi spiller nå og kommer til flere muligheter, sier Lehne Olsen.

- Hvordan var det å spille sammen med «Mush»?

- Vi har ikke spilt sammen siden vi var 19 år gammel, så det var veldig morro. Han beveger seg smart og er hele tiden lett å finne. Jeg synes vi hadde veldig ålreite relasjoner, sier angriperen.

Bra utvikling

TIL-trener Simo Valakari er ikke overrasket over Lehne Olsens drømmetreff mot Ålesund.

- Jeg ser han gjøre det på trening. Han har hatt en utrolig bra utvikling på trening, og blir bare bedre og bedre hver uke, sier Valakari fornøyd.

TILs sisteskanse Gudmund Kongshavn hadde selv en rekke avgjørende redninger i kampen, og særlig én helt på tampen. Han var helt i hundre da Olsen dundret til fra distanse.

- Jeg fikk gåsehud da Thomas (Lehne Olsen) satte den inn på slutten der, sier han.

Lehne Olsen scoret forøvrig Tromsøs 2-1-mål, da han rett etter sidebytte tok ned en ball fra Morten Gamst Pedersen og plasserte den sikkert i hjørnet bak målvakten.

TILs beste var Thomas Lehne Olsen.     Dommer var Kai Erik Steen fra IL Gneist.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: Nordlys.

Del dette: