Eliteserien 2017: Sogndal - Tromsø IL

TIL-spillerne jublet vilt etter triumfen i Sogndal, for de visste hva de tre poengene betyr. Avstanden til Sogndal er økt til seks poeng når to runder gjenstår. Det ble en litt avventende og muligens for begge lag nervøs åpning på kampen på Fosshaugane Campus. Første halvdel av første omgang ble en sjansefattig stillingskrig, men da halvtimen var passert tok kampen skikkelig fyr. Da var det helt ubegripelig at ikke Sogndal gikk opp i ledelsen etter et av mange farlige, lange innkast. Ballen ble stusset videre i feltet, og på blankt mål fra rundt to meter klarte Bendik Bye å kline ballen i tverrliggeren. Martin Ramsland prøvde å heade inn returen, men da fikk Gudmund Taksdal Kongshavn kastet opp en hånd og reddet mesterlig.

Etter at TIL hadde kommet seg fra nestenulykken begynte «Gutan» å våkne litt. Først fikk Runar Espejord blokkert et skuddforsøk, og så – i kampens 38. minutt – var det klart for TIL-jubel. Runar Espejord var sterk og litt heldig da han fikk fluktet ballen videre til Gjermund Åsen. Trønderen løftet blikket og sendte et perfekt, lavt innlegg rett til Thomas Lehne Olsen. Hedmarkingen nølte ikke, og prikket inn sesongens niende eliteseriemål i hjørnet bak en sjanseløs Mathias Dyngeland.

 Sogndal gikk, ikke helt uventet, hardt ut etter pause i jakt på et mål som kunne gi dem bedre kontakt igjen med trygg plass – og etter hvert kom det noen helt eventyrlige sjanser. Reiss Greenidge headet først inn et mål som helt korrekt ble annullert for offside.

Så, etter at TIL hadde misbrukt en meget god overgangsmulighet ved Åsen og Norø Ingebrigtsen, headet Kjetil Wæhler vertenes andre ball i tverrliggeren.

Da timen akkurat var passert, hadde Åsen en ganske slapp involvering ute på TILs venstreside. Sogndal fikk prikke et innlegg på panna til Greenidge, men han styrte ballen like utenfor stolpen. – Utrolig deilig

Mens Sogndal sløste bort sine muligheter, slo TIL nådeløst til på sine. I det 66. minutt kom kveldens andre. En corner ble skutt inn i feltet igjen, der Wangberg fikk pirket ballen til Norø Ingebrigtsen. 21-åringen prikket inn sesongens åttende seriemål, og sendte TIL langt på veien mot de tre umåtelig viktige poengene.

Sogndal klarte ikke å grave frem noen ordentlig sluttspurt, og dermed ble poengene med hjem. Nå er TIL nesten trygge. – Dette var utrolig deilig, uttalte Norø Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.

TILs beste var Gjermund Åsen.     Dommer var Tore Hansen fra Feda.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: Nordlys.

Del dette: