Cup NM 3.runde 2017: Fløya - Tromsø IL

Fløya var aggressive fra starten, men det var Thomas Lehne Olsen som fikk kampens første sjanse da han smalt til fra skrått hold, men Fløya-keeper Hans-Eivind Rydeng avverget til corner.

Etter 15 minutter slapp TIL med skrekken da Geirald Meyer tok et løp i boks, satt ballen i mål bak Karlstrøm, men heldigvis for TIL ble målet annullert for offside. Fløya fortsette å dominere og etter 20 minutter var Dan-Roger Roland uhyre nært å sende Fløya i ledelsen, da han smalt til fra vel seks-syv meter like utenfor. Grønntrøyene var helt på høyde med TIL da en fjerdedel av kampen var unnagjort.

Først mot slutten av omgangen våknet TIL. Lehne Olsen var nær på å prike inn et legg fra Norbye i mål etter 38 minutter og på den påfølgende corneren havnet ballen ute hos Jonas Johansen, som smalt til fra 12 meter, men Fløya fikk reddet på streken.

Limt i nettaket

Fløya var best nesten helt til pause, men da anledningen bydde seg i 45 minutt med frispark fra 20 meters hold var Thomas Lehne Olsen og TIL nådeløs, da TIL-spissen skrudde ballen over muren, limt i nettaket.

Dermed kunne «Gutan» gå til pause med en noe heldig ledelse.

Dessverre for TIL med alle sin skadeplager på topp, måtte målscorer Thomas Lehne Olsen gi seg allerede etter tre minutter ut i 2. omgang med en lyskestrekk. Han ble erstattet av Kent-Are Antonsen, som gikk på venstrekant, mens Samb ble flyttet opp på topp.

Etter 58 minutter fikk innbytter Antonsen testet skuddslegga under press fra Meter, men avslutningen gikk to meter til side for mål.

Minuttet etterpå satt ballen i nota for TIL, da Hans Norbye dro seg fri på kanten, dro ballen innover og slo ballen knallhardt inn til Morten Gamst Pedersen som fikk stå alene på en meter og trille inn 0-2.

TIL var uhyre nært 0-3 like etterpå da Norbye slo hardt inn igjen, Landu skjøt, skuddet ble blokkert og returen gikk til Samb som smalt til mot mål, men en flott redning av Rydeng avverget 0-3.

Spikeren i kista

I 65. minutt var alt håp om en cupbombe ute for Fløya. Gamst Pedersen slo en nydelig stikker mot Mikael Norø Ingebrigtsen, som parkerte Geirald Meyer og satt ballen under Rydeng og ga «Gutan» en 3-0-ledelse.

Fløya-innbytter Espen Berthung fyrte av et skudd i stolpen fra distanse etter 67 minutter, men det var også det nærmeste hjemmelaget kom.

TIL satte inn ungguttene Dioury og Gerkondani og kampen dalte litt i tempo da Fløya var nokså kjørt og TIL tok det mer med ro. På overtid fikk Fløya et trøstemål da Christopher Tian Olsen ble spilt igjennom og satt ballen forbi Jacob Karlstrøm og reduserte til 1-3, men det var for lite, for sent og dermed endte det 1-3 og med cupavansement for TIL.

TILs beste var Hans Norby.    Dommer var Mads Følstad Skarsem fra Steinkjær.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde:itromsø.