UEFA Europa League 3.kvalikkrunde 2009: NK Slaven Belupo - Tromsø IL

Match-vinner Sigurd Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt er meget fornøyd med hvordan laget fremstår i E-cupen. Men han har ting han vil rette på, frem til laget skal opp til «eksamen» i neste runde.

– Kampen mot NK Slaven forløp helt perfekt – vi spilte akkurat som ønsket på forhånd, og klarte egentlig å holde kontroll hele veien. Resultatet er knallbra, og vi fikk en bekreftelse om hvor vi står sportslig som er veldig god å ta med oss videre, sier han. 

Trangt nåløye:
Den meritterte lagkapteinen har ikke lagt skjul på at deltakelse i gruppespillet i UEFA Europa League med Tromsø IL er et stort mål for ham – og at det å kvalifisere seg for dette i så fall vil være en bragd som vil rage blant noe av det største han har vært med på – i konkurranse med VM-sluttspill, mesterskapstitler og spill i Champions League. 

Trenger å forbedre:
Trener Per-Mathias Høgmo påpeker at det viktigste forbedringspotensialet ligger i det offensive; at TIL må bli litt mer nøyaktig, for på den måten klare å skape flere reelle målsjanser på potensielle overgangsmuligheter. 

Rushfeldt er ikke uenig, men peker på et annet område som trenger «oppstramming».
– Vi gir ballen fra oss litt for lett! NK Slaven viste seg ikke i stand til å straffe oss for dette, men det risikerer vi at litt sterkere klubber vil kunne klare. Hvis vi klarer å gjøre oss selv i stand til å holde på ballen, vil vi oppnå enda større trygghet defensivt og ytterligere kraft offensivt, mener han.

Med 2-0 på bortebane over kroatiske NK Slaven, vant TIL sin andre seier i E-cupen noen sinne, men det er først og fremst det defensive Høgmo er fornøyd med. 

– Vi spiller en nesten prikkfri kamp defensivt, og vi slapp knapt motstanderne til sjanser gjennom hele kampen. Miika Koppinen storspilte i midtforsvaret og Tom Høgli var «outstanding» på høyrebacken – for å trekke frem to av de som utmerket seg positivt, sier han. 

Totalt sett er han veldig fornøyd med hvordan laget har opptrådt så langt i nyskapningen UEFA Europa Leauge. På fire kamper har laget scoret åtte mål (0-0 og 4-1 mot Dinamo Minsk; 2-1 og 2-0 mot Slaven) – og mener det vanskelig kan påstås noe annet enn at TIL har avansert fullt fortjent. 

– Men det ble ikke skapt spesielt mange sjanser i bortekampen mot Slaven…?
– Nei, det er riktig. Det ble mye nesten-sjanser. Det må vi prøve å rette på, og er det noe vi skal trekke frem som mindre bra i kampen mot Slaven, så er det at vi ikke er nøyaktig nok når overgangsmulighetene byr seg. Det er ikke store forbedringen som skal til, før vi skaper betydelig flere sjanser i en kamp som dette, mener han.

Tils beste var Sigurd Rushfeldt.   Dommer var Jiri Jech fra Tjekkia.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirik Haldorsen)

Oppdatert: 08.08.2009

Del dette: