UEFA Europa League 2.kvalikkrunde 2009: Dinamo Minsk - Tromsø IL

Miika Koppinen gjorde sine saker godt i Hviterussland.

 Tempoet i kampen var ikke all verden. Gressteppet var strøkent, men det hjalp lite. Banen var ekstrem treg. Ballen lugget, og det var vanskelig å få tempo i spillet.   Marcus Sahlman sto i TIL-målet grunnet Sead Ramovic skadefravær.. Og allerede etter fem minutter gjorde han en redning som kan bli svært avgjørende for at TIL går videre.  Andrej Chukhley kom alene gjennom etter fem minutter, men en beinparade fra svensken hindret scoring. 

TIL kunnet skaffet et fantastisk utgangspunkt. Men desverre ble tre gigantiske sjanser misbrukt. Som ventet startet Dinamo Minsk best, men uten å skape noe annet enn en stor sjanse.  TIL var tålmodige og jobbet seg sakte, men sikkert inn i kampen. De var på forhånd sikre på at sjansene ville komme. Syv minutter før pause var Lars Iver Strand som en hauk og vant ballen midt på banen. Han kvittet seg med en forsvarer og slo en flott pasning til Morten Moldskred. Han hadde en midtstopper mellom seg og målet. En liten finte, og Morten fant åpningen. Men skuddet mot det lengste hjørnet fra tolv meter ble flott reddet av keeper.

Etter 59 minutter fikk Douglas Sequeira en eventyrlig sjanse. Ballen havnet på hodet til costaricaneren etter en perfekt slått corner fra Kevin Larsen. Men fra syv meter headet han like utenfor. Hviterusserne hadde tydelig ikke lært av første markeringsvikt på corner. I det 73. minutt fant en corner fra Morten Moldskred hodet til Tore Reginiussen. Han gikk opp helt alene og hadde et helt fritt motsatt hjørne. Men ballen strøk på feil side av stolpen.  

TILs beste var Marcus Sahlman.   Dommer var Pavel Osliak fra Slovakia.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø)

Oppdatert: 23.07.2009

Del dette: