Tippeligaen 2009: Vålerenga IF - Tromsø IL

Scoring av Sigurd Rushfeldt.

I forrige kamp mot Rosenborg var det TIL som dominerte. Denne kampen ble på en måte det motsatte. Det var tidvis kaos og flipperspill i TILs bakre rekker på Ullevaal. Men denne gang var det "Gutan" som var mest effektive - og som tok en kjærkommen 3-poenger. Det er det mange som skal ha æren for. Men det var spesielt moro å se at det løsnet for Morten Moldskred. Han fikk virkelig bevist hvorfor det var så viktig for TIL å si nei til Branns millioner både ifjor og tidligere i vinter. En Moldskred i form, og som setter sjansene sine, er gull verdt for Tromsø IL.

Kampen startet uten Sead Ramovic og Joel Lindpere som begge måtte melde pass grunnet skader. Erstattere var Marcus Sahlman og Kevin Larsen. Sahlman debuterte i denne kampen og gjorde sine saker meget godt. Når så Hans Åge Yndestad måtte kaste inn handkleet tidlig i kampen, ble man endel betenkt, men det viser seg at TIL har en solid benk.

Første målet kom etter ni minutter av Moldskred, som beviste at forsvaret til VIF er råttent, de hang ikke med i svingene da han satte inn turboen. Bare ti minutter senere doblet Sigurd Rushfeldt ledelsen etter en corner. Og etter 43 minutter sørger Moldskred for igjen en utsøkt scoring, denne gangen på et frispark fra vel tyve meter. VIF scoret rett før pause og med 3-1. TIL kunne med løftet hode gå inn i garderoben til pause.

Innbytter Lars Iver Strand, som nettopp var kommet på utlån fra VIF, punkterte kampen med ei utsøkt scoring etter 62 minutter. VIF sørget litt senere for at sluttresultatet ble 4-2 til TIL.

TILs og banens beste var Morten Moldskred. Han scoret to mål og var veldig aktiv med å søke bakrommet. Han gikk endel i offside, men skapte nok noen grå hår i hodet på VIFs forsvare, (vel å merke de som har hår).   Dommer var Roy Helge Olsen fra Våg.

Oppdatert: 07.04.2008