Tippeligaen 2009: Tromsø IL - Viking

Bedre, men ikke godt nok.

Viking hadde kun en målsjanse i andre omgang. Den ble effektivt puttet i mål. Viking vinner dermed kampen som i fjor med 1-0.
Fotball kan til tider være urettferdig og frustrerende. Dagens kamp mot Viking var ett godt eksempel på dette.
TIL spilte en meget god hjemmekamp, og Viking kom knapt til målsjanser. Dessverre for TIL og til hell for Viking er det mål, og KUN mål, som teller når dommeren blåser av kampen.
Når trener Per Mathias Høgmo skal gjøre opp regnskapet etter kveldens kamp kommer det sikkert noen flere grå i håret. For TIL hadde muligheter nok til å avgjøre denne kampen.
For hør bare på dette:

25 minutter: Munoz finner Moldskred som kommer seg ned på hjørnet av 16-meteren og skyter, men der ligger Myhre og holder ballen. Vinkelen ble for skrå. Første mulighet som har vært noe i nærheten av en målsjanse kommer i det stadionuret runder 25 minutter!
30 minutter: Corner til hjemmelaget. Munoz tar sats på hjørnet av 5-meteren, og header ned motmotsatt hjørnet av mål, men ballen går like utenfor. God mulighet for TIL der!
71 minutter: Moldskred med en gratissjanse! Langt oppspill, som Steenslid ser ut til å ha kontroll over, men tilbakespillet med hodet blir vel kort. Bra jobb av Myhre som fanger ballen før Moldskred!
83. minutter: Kjempesjanse for Tromsø! Munoz får plutselig ballen helt alene på 7-8 meter, men setter ballen rett på Myhre som allerede ligger på streken. Der burde brasilianeren utlignet!
87 minutter: Stolpeskudd for Tromsø! Sequeira drar seg strålende inn i feltet, finner Munoz, som kliner til på direkten. Det lave skuddet går i stolpen! Utrolig om TIL klarer å tape denne kampen!
På toppen av dette hadde TIL flere gode overganger som fort kunne blitt store målsjanser.

Til TV2 etter kampen sa Høgmo "-Vi kjører stort sett kampen i 90 min, og i 2. omg spill mot ett mål. De får én kontring hvor vi glipper. Gutta skal ha honnør for en bra gjennomført kamp"

Douglas Sequeira var TILs beste.   Dommer var Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 26.06.20089